Inbraak tips

Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel cruciaal om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon in je huis of pand aan?

Inbraaktips

 

 

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Doe altijd je deur op slot, eveneens als je maar vijf minuten weg bent.
 • Eveneens als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een compact sleutelkluisje voor in de schuur.
 • Leg uw dure sieraden en contact geld binnen een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Zorg ervoor dat artikelen bijvoorbeeld telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet binnen een oude sok of onder een matras.

Inbraken binnen Nederland

Hoewel de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een klein kaartje zoals een bankpas of klantenpas voor nodig om in 30 seconden in te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

In 2014 werd er nog doorsnee 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een enorm fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gezakt, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Inbraak voorkomen

Tegenwoordig hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Wanneer er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit vermijdt lang niet altijd een inbraak in je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg cruciaal.

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de koters op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Eveneens binnen vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

Maatregelen treffen

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn speciale sloten, geproduceerd van extra sterk en duurzaam materie. Daarnaast zijn de sloten zo geproduceerd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Er zijn verschillende soorten veiligheidssloten, zoals bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een kenner binnen sloten als voorbeeld een slotenmaker Amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Als voorbeeld hierboven al opgemerkt dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bijvoorbeeld ook op uw schuifpui zijn cruciaal. Oude, verweerde sloten zijn makkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg in welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschutte sloten op uw deuren.

Klik hier voor de site :