Shift 040
Image default
Aanbiedingen

Olijfolie Manolakis voor een gezonde levensstijl. Olijfolie puur, zacht en traditioneel uit Kreta.

House of Crete: Meesterlijke Olijfolie van Kreta

Puur Genot, Premium Kwaliteit

Olijfolie Manolakis, afkomstig van Kreta, staat garant voor de allerbeste premium kwaliteit. Puur en aangenaam, ideaal voor bakken en een perfecte aanvulling op zowel warme als koude gerechten.

Traditie in Plukken voor Uitzonderlijke Kwaliteit

Al generaties lang koestert de familie Manolakis hun olijfboomgaarden, waar olijven pas geplukt worden bij optimale rijpheid. Met bomen tot wel 500 jaar oud, wordt elke olijf met liefde en respect behandeld. Een combinatie van traditionele methoden en moderne technieken zorgt ervoor dat de trots en passie van Kreta wereldwijd te proeven zijn.

Botteling: Een Mix van Traditie en Moderniteit

Met zorgvuldigheid gekozen voor zowel traditionele flessen als moderne blikken, blijven niet alleen de flessen aantrekkelijk, maar worden ook de waardevolle ingrediënten maximaal behouden. Het blik reflecteert warmte en zonlicht, waardoor de olijfolie nooit te warm wordt. Een temperatuur van <28 °C is cruciaal voor de ultieme kwaliteit.

Trots in Olijfolie: Autonomie en Traditie

Te midden van eeuwenlange bezettingen door Turken, Egyptenaren, Engelsen, en Duitsers, hebben de Grieken altijd vastgehouden aan hun autonomie en tradities. Deze onverzettelijkheid proef je in elke druppel van Olijfolie Manolakis, een ware weerspiegeling van Kreta’s trots.

Gezondheid en Genot Hand in Hand

Naast het verrukkelijke karakter, bevordert Olijfolie Manolakis de gezondheid. In de strijd tegen arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen speelt olijfolie een cruciale rol. Het positieve effect op het vetmetabolisme, de bloeddruk, diabetes en stollingsmechanismen wordt ondersteund door groeiend bewijs.

Bestel Online: Biologische Extra Vierge Olijfolie

Bezoek onze webwinkel voor de ultieme online ervaring met biologische topkwaliteit extra vierge olijfolie uit Kreta. Geschikt voor diverse toepassingen, zoals bakken, salades, dippen, en zelfs desserts. Ontdek ook onze exclusieve kerstpakketten, met gratis bezorging van bestellingen boven €25,- in heel Nederland.

Het Gebruik van Extra Vierge Olijfolie: Een Kretenzer Geheim

Kretenzers, die jaarlijks 32 liter consumeren, kennen het geheim van het gebruik van extra vierge olijfolie. In salades, bij het koken, bakken, op brood en in desserts – deze hoogwaardige olijfolie verrijkt alle gerechten. Ontdek waarom de zuurgraad niet alles zegt over kwaliteit en maak de gezondste keuze met een fruitige geur en kruidige smaak.

Historische Pracht van Olijfolie op Kreta

De oorsprong van de olijfboom blijft een mysterie, maar tijdens de Minoïsche beschaving werd al melding gemaakt van olijventeelt. Oude filosofen en historici prijzen de welzijns- en huidverzorgingstoepassingen van olijfolie. De Griekse literatuur getuigt van het alledaagse gebruik, variërend van atleten die het voor massages gebruikten tot vrouwen die het voor hydratatie en verzorging inzetten.

Internationaal Erkende Passie

Stavros Manolakis en Georgina, uit Episkopi in Rethymnon, Kreta, delen hun passie voor traditioneel geoogste olijven en de productie van olijfolie. Samen met 800 boeren in de regio streven ze naar hoogwaardige kwaliteit, beloond met internationale prijzen.

Proef de Trots en Hartstocht van Kreta

De beste olijfolie ter wereld komt uit Griekenland, dat weten we al. Stavros Manolakis en Georgina produceren hoogwaardige olijfolie, exclusief te koop bij Olijfolie Manolakis in Nederland. Bestel nu en proef de trots en hartstocht van Kreta in jouw eigen keuken of in restaurants die onze olijfolie op de kaart hebben staan.

Geniet van het vloeibare goud van Kreta – Olijfolie Manolakis

http://www.houseofcrete.nl