Shift 040
Auto’s en Motoren

Een eendaagse autotheorie cursus bij jou in de buurt

Voor een dagcursus theorie kun je terecht bij 123 Theorie. Er zijn meerdere locaties verspreid over het land. Opgeven doe je online. Je krijgt dan direct een goedkeuring voor deelname. Hierbij alvast wat feitjes om er een beetje in te komen.

Voor zowel auto’s als aanhangwagens geldt dat ze niet hoger mogen zijn dan 4 meter. De maximale breedte is in beide gevallen 2,55 meter. De maximale lengte is vastgesteld op 12 meter. De officiële maximum snelheid op snelwegen in ons land is 130 km per uur. Toch zul je ervaren dat op veel wegen een lagere snelheid is toegestaan. Rond grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is de limiet 100 of 80 km per uur. Er zijn snelwegen waar je alleen van 19.00 uur tot 06.00 uur 130 mag rijden. Van een aangepaste maximumsnelheid is ook sprake in het geval er een spitsstrook geopend is. Op borden langs en boven de weg kun je lezen hoe hard je ter plekke mag rijden.

Autotheorie Den Haag

Doe jij mee aan de theoriecursus in Den Haag? Hier alvast wat interessante weetjes. Specifieke voertuigen hebben hun eigen maximumsnelheid. Rijd je met een aanhangwagen achter je auto dan mag je tot 90 km per uur gaan als de aanhanger niet zwaarder is dan 3500 kg. Weegt die wel meer dan mag je niet harder rijden dan 80 km per uur.

Voor vrachtwagens, kampeerauto’s en bussen geldt als maximum 80 km per uur. In het bezit van een Segway of een Swing? Jij mag 25 km per uur rijden. Scooters zijn onder te verdelen in:

-snorfietsen / snorscooters met een minimumleeftijd van 16 jaar en een maximumsnelheid van 25 km per uur;

-bromfietsen / bromscooters met een minimumleeftijd van 16 jaar, de verplichting een helm te dragen en een maximumsnelheid van 45 km per uur;

-motorfietsen met een minimumleeftijd van 17 jaar, de verplichting een helm te dragen en de volgende maximumsnelheden: 50 km per uur binnen de bebouwde kom, 80 km per uur buiten de bebouwde kom, 100 km per uur op een autoweg en 130 km per uur op een autosnelweg.

Klik hier voor de site : https://www.123-theorie.nl