Shift 040
Bedrijven

Waar moet ik rekening mee houden als ik online printpapier bestel?

Bij het uitzoeken van printpapier zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Printpapier komt in vele maten, kleuren en diktes elk geschikt voor een ander doel.

Wat voor printer gaat u gebruiken?

Als eerste is het belangrijk om te weten welke dikte printpapier uw printer kan printen. Niet iedere printer is namelijk geschikt om op zwaarder papier te printen. Bij gebruik van een inktjetprinter is het verstandiger om voor speciaal printpapier te kiezen waar een dunne coating op is aangebracht dat het uitlopen van de inkt voorkomt. Voor een laserprinter is het beter om papier met een hogere witheid, gladheid en gewicht te kiezen.

Voor welk doel gebruikt u het printpapier?

Print u een tekstdocument printen, foto’s, een flyer of bijvoorbeeld een brochure? Elke gelegenheid vraagt om een ander soort papier. Voor een tekstdocument van 100 pagina’s is het niet economisch verantwoord om kwalitatief zwaarder papier voor te gebruiken terwijl een standaard 80 grams A4 printpapier zou voldoen.

Voor het printen van foto’s, flyers en brochures is het uiteraard verstandig om kwalitatief beter papier te gebruiken. Dit laat een betere indruk achter bij uw klanten dan een flyer of brochure gemaakt van standaard A4 printpapier.

Voor gratis advies over welk printpapier voor welke opdracht geschikt is kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag!

Welke dikte heb je nodig

Niet alles wat u print is van groots belang dus het is niet altijd nodig om voor dik papier te kiezen. De brochures en flyers van uw bedrijf zijn belangrijker dan een interne memo. Daarom is de keuze voor het juiste printpapier erg belangrijk. De dikkere papieren zullen ook langer mooi blijven. Dit is voor een flyer of brochure erg belangrijk.

Fullcolour printen op dun papier zal er lang niet zo goed uitzien als op dikker papier. De kans op uitlopen is op dik printpapier vele malen kleiner wat een beter resultaat oplevert.

Wilt u zwart-wit printen of in kleur?

Voor teksten in zwart-wit voldoet standaard A4 printpapier van 80 gram. Als u foto’s wilt uitprinten komt dat beter tot zijn recht op dikker papier.

Ga voor het online bestellen van printpapier naar Valeda.nl

Valeda is gespecialiseerd in alle soorten printpapier. Komt u er niet uit welk printpapier voor u geschikt is? Neem dan contact op met een van onze verkoop adviseurs!

Klik hier voor de site : https://www.valeda.nl/