Shift 040
Image default
Bedrijven

Werkschoenen kopen

Werkschoenen kopen

Het uitvoeren van heel wat verschillende beroepen vraagt tegenwoordig om de bescherming van speciale werkkleding. Niet alleen omdat dit de veiligheid van de werknemer significant vergroot, maar ook omdat er steeds strengere regels zijn waar bedrijven zich aan moeten houden om het personeel te beschermen. Zo kan een werkgever zijn werknemers bijvoorbeeld verplichten om werkschoenen te dragen. Dit zijn schoenen die op een bepaalde manier veiliger zijn dan normaal schoeisel, waardoor de drager zijn werkzaamheden beter en veiliger kan uitvoeren.

Verschillende soorten werkschoenen

Er zijn verschillende soorten werkschoenen, die worden verkocht voor de veiligheid van mensen op de werkvloer. Dit zijn bijvoorbeeld schoenen met stalen neuzen of schoenen met extra profiel. Schoenen met stalen neuzen zijn praktisch als er een redelijke kans bestaat dat er iets op de voeten van de drager kan vallen. Dit kan bijvoorbeeld iets zwaars zijn, bij werk in een magazijn, of iets heets, bij werk in een keuken. Andere beroepen vragen om werkschoenen die extra profiel hebben zodat er een kleinere kans is dat de werknemer uitglijdt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in een keuken, waar vaak etensresten op de grond vallen waar het personeel over uit kan glijden.

De aanschaf van de geschikte schoenen

Er zijn verschillende manieren, waarop je werkschoenen kopen kunt. Vaak biedt de werkgever schoenen aan, soms moeten deze zelf betaald worden. Soms moeten werknemers ook zelf werkschoenen kopen. Er zijn speciale bedrijven, die gespecialiseerd zijn in de verkoop van werkkleding. Hier zijn verscheidene soorten kleding te koop, die geschikt zijn voor heel veel verschillende beroepen. Ook bestaan er webshops, waar het mogelijk is om via het internet werkschoenen aan te schaffen. Het voordeel hiervan is, dat je er niet speciaal voor naar een winkel hoeft. Een nadeel kan zijn is dat er geen mogelijkheid is om de schoenen van tevoren te passen.

Klik hier voor de site : http://www.bedrijfskledingtotaal.nl/veiligheidsschoen-kopen

Gerelateerde artikelen

Altijd up-to-date met veiligheidsinformatiebladen database

Verschillende 5s methode voorbeelden

Vind een goede loodgieter in Eibergen