Shift 040
Electronica en Computers

Bekabeling met glas

Jaar in, jaar uit wordt er gewerkt aan het verbeteren van internetsnelheden. Internet is één van de belangrijkste dingen in de huidige samenleving door de grote belangen die wij allemaal hierbij hebben. Iedereen maakt gebruik van internet en daarom is het zo belangrijk om dit te blijven ontwikkelen. Glasvezel is zo’n nieuwe uitvinding die voortkomt uit Azie en die kan data heel snel verzenden en ontvangen, waardoor de internetsnelheid vele malen hoger ligt dan met de normale koperen kabel die wij in onze modems hebben. Glasvezelbekabeling is de toekomst en kan hele hoge internetsnelheden realiseren waardoor wij zorgeloos en snel gebruik kunnen maken van het internet.

Glasvezel bestaat uit dunne, sterke draden die datasignalen veilig en betrouwbaar overbrengen over lange afstanden met hoge snelheid, wat ervoor zorgt  dat de internet snelheid heel hoog ligt. Deze vorm van bekabeling bepaald de snelheid van het internet en blijft zich op dit moment zelfs nog door ontwikkelen. Door het blijven door ontwikkelen van deze techniek weten deskundigen ook nog niet wat de top snelheid is en beweren dat deze bij lange na nog niet behaald is. Dit is natuurlijk een mooi gegeven en zorgt ervoor dat het internet alleen maar sneller en sneller gaat worden de komende jaren. Glasvezel is zoals bekend voortgekomen uit Azie en heeft haar weg naar Europa gevonden. In Nederland zijn er zo ongeveer 700.000 huishoudens die gebruik maken van internet met glasvezelbekabeling. Zij merken direct het verschil en zullen niet graag terug willen naar de koperen kabel.

Er zijn ook bedrijven die glasvezel aanbieden, waaronder Brand-Rex. Brand-Rex is een bedrijf die soorten glasvezel heeft ontwikkelt en hier ervaring mee hebben. Er zijn verschillende technieken binnen de glasvezel branche en Brand-Rex heeft daar één van die zij veelvuldig gebruiken. Dit worden glasvezelblaastechnieken genoemd, waar als het ware door buisjes langs het glasvezel wordt ‘geblazen’.

Glasvezel is een erg mooie manier om te genieten van snel en optimaal internet. Er zijn al veel voor u gegaan, dus waarom stapt u niet over?

Klik hier voor de site : http://www.optinet.nl/