Shift 040
Electronica en Computers

Een huis bouwen met een 3D printer

Een bedrijf in China, bekend onder de naam Winsun heeft een geheel appartementencomplex die beschikt over zes verdiepingen en daarnaast nog over een gigantische villa in zijn totaliteit uit een 3-d printer geprint.  Dit mag als uniek genoemd worden, dit is namelijk het eerste complex van appartementen die op deze manier is ontwikkeld. De villa die middels de 3D printer is uitgeprint beschikt over een oppervlak van ruim 1.000 vierkante meter. De printer die tijdens het proces van ontwikkeling is gebruikt heeft is ruim 6 meter hoog, 10 meter breed en ruim 40 meter lang.

De printer wordt ook wel het ‘monster’ genoemd vanwege zijn enorme afmetingen. Alle delen van de appartementen en huizen zijn los uitgeprint en zijn daarna aan elkaar gemaakt in een bouwplaats, hier zijn tevens delen aan de muren toegevoegd die voor isolatie van het huis moesten zorgen. Uiteindelijk zijn de gebouwen geplaats in de Chinese plaatsen Suzhou, wat ligt in Jiangsu een provincie die in het oosten van China ligt. Het produceren van gebouwen middels een 3D printer levert enorm veel voordelen op : het zorgt voor een veel kortere productietijd en daarnaast levert het ook een stuk minder kosten op omdat er bijvoorbeeld minder hoeft uitgegeven te worden aan werknemers.

Hierboven is beschreven wat je eigenlijk allemaal kunt doen met een printer die er op dit moment ontwikkeld worden voor jou als consument. Dit is misschien wel het uiterste en niet helemaal realistisch voor heel veel mensen. KBA Metronic is een bedrijf dat gespecialiseerd is in printers, dus ben je bijvoorbeeld opzoek naar een DOD printer of naar een kabel printer? Dan ben je 100 % zeker bij dit bedrijf aan het juiste adres. Neem eens een kijkje op hun website, of neem contact op met het bedrijf. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring en expertise op het gebied van allerlei soorten printers.

Klik hier voor de site : http://www.kba-metronic.com/nl/