Shift 040
Electronica en Computers

Nokia Lumia 920

De Nokia Lumia 920 is al een aantal jaren op de markt, maar nog steeds één van de betere Windows Phones. Eind november 2012 werd de Lumia 920 gelanceerd en sinds dien is dit de populairste Windows Phone ooit. De Lumia 920 draait op Windows Phone 8.0 en is sinds kort te upgraden naar Windows Phone 8.1. Dit besturingssysteem is erg clean en simpel en werkt snel. Zo is de Lumia 920 ook geschikt voor mensen met minder smartphone ervaring.

Toch is de Nokia Lumia 920 absoluut geen tegenvaller wat betreft de specificaties. Het besturingssysteem draait op een 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 (dual core) processor. Deze processor zorgt er in combinatie met de 1GB RAM voor dat de apps snel inladen en de Lumia 920 een heerlijke smartphone is om mee te werken. De Lumia 920 beschikt over 32GB intern geheugen, wat voor de meesten onder ons meer dan genoeg zal zijn. Zeker wanneer je bedenkt dat de foto’s en video’s ook automatisch direct op OneDrive opgeslagen kunnen worden. Dit is de cloudopslag oplossing van Windows.

Wat betreft het display heeft Nokia met de Lumia 920 goede stappen richting de concurrentie gezet. Zo is de Lumia 920 voorzien van een 4,5 inch LCD display met een resolutie van 1280×768 en een pixel per inch waarde van 332. Dit LCD scherm is gemaakt van Gorilla Glass, wat het scherm sterker en krasbestendiger moet maken. Verder beschikt de Lumia 920 over Puremotion HD+. Dit is een technologie van Nokia die zorgt voor heldere kleuren, goede zwartweergave en een waanzinnig goede leesbaarheid in direct zonlicht. Ook maakt Puremotion HD+ de Lumia 920 tot één van de smartphones met de hoogste verversingssnelheid.

Een aantal leuke en vernieuwende features van de Lumia 920 zijn het draadloos opladen, NFC (Near Field Communciation) en Super Sensitive Touch. Dit laatste zorgt ervoor dat het touchscreen bediend kan worden met handschoenen aan, maar ook met harde voorwerpen zoals een pen. Verder is de Lumia 920, zoals we van Nokia gewend zijn, verkrijgbaar in felle kleuren als rood en geel, maar ook in het zwart of wit.

Voor informatie over een Nokia Lumia 920 abonnement, klik op de link.

Klik hier voor de site : http://www.mobifo.nl/smartphone/nokia/nokia-lumia-920-abonnement/