Shift 040
Image default
Eten en drinken

4 redenen om te kiezen voor de vleesthermometers van Thermapen

De Thermapen is ongelooflijk veelzijdig en de afgelopen jaren is het een van de meest gebruikte gereedschappen geworden. Het is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de voedingsindustrie en horeca. Precisie, robuustheid, snelheid, meetbereik, antibacteriële bescherming en prijs zijn allemaal elementen waarmee bij de ontwikkeling van deze nieuwe reeks thermometers rekening is gehouden. Deze thermometer is het ideale hulpmiddel om de temperatuur van voedselproducten tijdens het koken, koelen of bewaren te regelen.

Enkele eigenschappen:

Deze Thermapen industriële thermometer heeft een groot digitaal display met een nauwkeurige aflezing over het bereik van -49,9 tot 299,9 ° C met een resolutie van 0,1 ° C en een nauwkeurigheid van ± 0,4 ° C. indien nodig op 1 ° C worden geschakeld via een schakelaar in het batterijvak. De thermometer wordt na tien minuten automatisch uitgeschakeld, waardoor de levensduur van de batterij wordt verlengd. Deze functie kan worden uitgeschakeld als deze niet vereist is. Indicaties voor lage batterijspanning en open circuit worden ook weergegeven, indien van toepassing.

Elke Thermapen wordt aangedreven door twee lithiumknoopcellen met een minimale levensduur van 1.500 uur. De thermometersonde kan gemakkelijk 180 graden naar de zijkant van het instrument worden geklapt wanneer deze niet wordt gebruikt. De behuizing is wasbaar en bevat het additief “Biomaster” dat de groei van bacteriën vermindert en de ergonomische rubberen afdichting minimaliseert het risico op binnendringen van water, stof of voedsel.

Welke thermometer moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten vleesthermometers, de meeste met elektronische sondes, die de kerntemperatuur van vlees meten. Afhankelijk van het gebruik worden sommige thermometers direct in het stuk vlees geplaatst, andere blijven buiten. Men zal inderdaad thermometers onderscheiden die zijn ontworpen om dunne delen zoals een biefstuk of een kotelet te controleren, terwijl andere beter geschikt zijn voor braadstukken of grotere stukken vlees. Maar thermapen is nog steeds de beste.

Wat u moet onthouden:

De thermapen-vleesthermometer is een grote troef, wetende dat het waarderen van vlees net zoveel te maken heeft met het kiezen van het juiste stuk voor een bepaald recept als met het goed koken ervan. Weet dat er een aangesloten kookthermometer is om met de tijd mee te gaan en een nerdshouding aan te nemen. Vervolgens volg u het koken op de barbecue via u smartphone of tablet.

Kleurgecodeerde thermapens:

Chefs, koks en cateraars gebruiken al jaren kleurcodering voor snijplanken en messen. Er is een kleurgecodeerde Thermapen die speciaal is ontworpen om aan deze behoefte te voldoen. Thermapen-thermometers kunnen deel uitmaken van uw procedures en due diligence, omdat ze worden gebruikt voor verschillende soorten voedsel of bereidingsruimten, waardoor het risico op kruisbesmetting wordt verminderd. Als alternatief kan elk personeelslid een thermometer in een andere kleur krijgen. Blauw voor rauwe vis, groen voor salade / fruit, rood voor rauw vlees, geel voor gekookt vlees en wit voor bakkerij / zuivelproducten.

Hoe een vleesthermometer te gebruiken:

  • Steek het in het dikste deel van het vlees, maar raak het bot niet.
  • Zoek naar een temperatuur die 5 graden lager is dan de uiteindelijke “echte” temperatuur die u wilt.
  • Onthoud dat vlees blijft koken nadat u het uit de oven of een andere warmtebron heeft gehaald.
  • Was uw thermometer altijd na elk gebruik in warm zeepsop.

Voor meer informatie klik op thermapen vleesthermometer.

https://www.thermapen.nl/