Shift 040
Eten en drinken

Traditioneel Spaanse gerecht

De traditionele en feestelijke Spaanse gerecht is natuurlijk de paella, alhoewel de Spanjaarden zelf zeggen dat het een traditioneel gerecht is uit Valencia, desondanks word het toch over heel Spanje gemaakt, tegenwoordig word het zelfs over de hele wereld gemaakt in China weten ze zelfs wat paella is.

De paella is een ontzettend lekkere rijst gerecht met groenten en verschillende soorten vlees dat gebruikt kunnen worden. De meest voorkomende vleessoorten dat gebruikt worden in de paella zijn kip, vis, schaaldieren en konijn, in Spanje worden ze vaak ook tegelijk gemaakt wat het een grote paella feest maakt. Zo word er lekker met de hele familie gekookt en maken de mannen de verschillende soorten vlees klaar.

De naam paella komt zelfs voor uit het feit dat de mannen de vlees klaarmaken, want in het oude Spanje was er 1 dag waarop de mannen voor de vrouwen kookten. Ze maakten dan de eten voor haar klaar en voor haar is in het Spaans para ella, vandaar de naam paella. Veel mensen zeggen ook dat paella de oude benaming is voor pan in het oud Latijns, zelf vind ik de eerste verhaal veel leuker.

Kijk voor lekker paella recepten online, want op het internet worden heel veel paella recepten gedeeld en er is zelf een paella Facebookpagina.

Klik hier voor de site : http://www.happypaella.nl/paella-recepten/