Shift 040
Gezondheid

29 weken zwangerschap informatie en weetjes

Week 29 van de zwangerschap

Het huidje van uw ongeboren kindje wordt steeds strakker, dit komt door de opslag van onderhuids vet. Hierdoor kleurt de huid van de baby steeds meer roze. De hersenen van de baby ontwikkelen zich in de fase van uw zwangerschap steeds sneller. De meeste baby’s reageren vanaf deze periode dan ook op geluiden. Uw ongeboren kindje heeft in nu ook een grote behoefte aan voeding. Het is nu erg belangrijk dat u genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral foliumzuur, calcium, ijzer en vitamine C zijn nu onmisbaar.

De ruimte voor de baby om te bewegen wordt nu met de week krapper, het kan er dan ook af-en-toe wild aan toegaan. Wel zit er nu ritme in de bewegingen. U zult merken dat de baby op gezette tijden erg actief of juister erg rustig is. Veel vrouwen ervaren in deze periode rugpijn of bandenpijn. Dit kan komen door een verkeerde houding.

 

Ik ben gelukkig getrouwd met een Indonesische vrouw en we waren uiteraard dolgelukkig toen bleek dat ze in verwachting was. De zwangerschap verloopt goed n ze is zit nu in haar vijfde maand. Het is voor haar heel belangrijk dat ze voor de bevalling naar haar thuisland gaan om dat ze ook haar familie daar in de vreugde van haar zwangerschap wil delen. Op zich een heel leuk idee, maar dat zou betekenen dat ze een lange reis zou moeten maken terwijl ze dan 6 maanden zwanger is. Niet alleen de lange vlucht naar Indonesië, maar ook nog een lange tocht naar haar geboorteplaats toe. Ik moet zeggen dat ik daar toch een beetje bezorgt om ben. Het gaat om een grote familie die allemaal belangrijk voor haar zijn, dus ze allemaal hier heen halen is ook geen optie. Maar is een verre reis terwijl je zwanger bent eigenlijk wel veilig?

Topcom 3100 babyfoon de nieuwe babyfoon van Topcom

Klik hier voor de site : http://www.wekenzwangertips.nl