Shift 040
Gezondheid

Klachten waar een chiropractor u mee kan helpen

 

Beknelde zenuw

Een verschoven wervel met zenuwbeknelling is in zeer veel gevallen de oorzaak van hoofdpijn, nek- of rugklachten.

De pijn die een beklemde zenuw geeft kan lokaal zijn, maar kan in ernstige gevallen uitstralen tot vingertoppen of tenen toe.

Een val, een verkeersongeluk, een slechte werkhouding of een simpele vertilling kan de oorzaak zijn van een wervelverschuiving. Soms heeft de patient de wervel voelen ”verschieten”.  

 

Helaas slikken velen pijnstillers of ontstekingsremmers die slechts de symptomen onderdrukken. Zo ontstaan chronische gevallen omdat de oorzaak niet aangepakt wordt.  Een verschoven wervel  is een serieus probleem . De gevolgen hiervan varieren van ochtendstijfheid of af en toe hoofdpijn, tot chronische rug en beenklachten, die zelfs tot afkeuring en W.A.O. kunnen leiden.

Helaas wordt in Nederland  door artsen en in ziekenhuizen  nog veel te weinig de diagnose ”verschoven wervel” gesteld. Chiropractie is echter gespecialiseerd in het diagnostiseren en corrigeren van verschoven wervels : de enige logische oplossing!          

Afhankelijk van waar een verschoven wervel zit in de wervelkolom, kunnen vele verschillende klachten ontstaan.

 

Nek en Armpijn

De nek is het meest kwetsbare deel van onze wervelkolom. De zeven nekwervels moeten het hoofd van zo’n 6 kg in balans houden en bovendien veel beweeglijkheid geven.

In het dagelijks leven zijn er vele omstandigheden waarbij een nekwervel uit z’n normale stand kan verdraaien en een zenuw kan beknellen. Werkhouding, slaaphouding, een val of zelfs whip-lash kunnen dit veroorzaken.           

Klachten beginnen vaak met zeurende pijn en stijfheid en verkramping van spieren in nek en schouders. Vaak komt daar hoofdpijn bij.

Naarmate de beklemde zenuw meer geïrriteerd raakt, verergeren de klachten met schouderpijn, elleboogpijn, tintelende vingers en, in ernstige gevallen, krachtverlies in de hand.  

Schouder- en elleboogklachten die niet goed reageren op fysiotherapie of injecties blijken vaak uit de nek te komen. Niet de plek waar de pijn zit, maar de plek waar de oorzaak zit (de nek) moet behandeld worden.

Een röntgenfoto van de nek is nodig om de exacte wervelverschuiving vast te stellen. Voorzichtige correctie van de wervelstand om de beknelde zenuw vrij te krijgen, is de enige logische behandeling om dit probleem op te lossen. In een later stadium kunnen oefeningen worden toegevoegd om de nek te versterken en soepel te houden.

Meer informatie is te vinden bij Chiropractor Amsterdam – Chiropractie XL

Klik hier voor de site : http://www.chiropractiexl.nl