Shift 040
Image default
Huishoudelijk

Voorkom een dazenbeet met de Dazenval

 

Wat is een dazenbeet?

Je hebt een dazenbeet wanneer je gestoken wordt door dazen. Degene die hier het meeste last van hebben zijn paarden, koeien en ander vee. Dazen komen veelal voor op weilanden en plaatsen waar water, paarden en ander vee aanwezig is. Mensen kunnen ook overlast van deze vliegen ondervinden. Bijvoorbeeld wanneer je in het weiland werkt, met je paard rondloopt of verzorgd. Er zijn gelukkig tal van oplossingen om dazen te bestrijden en dat lees je hier.

 

Dazenval

De oplossing is een dazenval h-trap. Een dazenval trekt dazen naar zich toe en vangt deze tegelijkertijd. De val bestaat uit een grote, ronde zwarte bal en een kap. De val zet je op een centrale plek neer, maar wel op een plaats waar de dieren over het algemeen veel last ondervinden, zodat deze zoveel mogelijk dazen kan lokken. Hoe dat precies werkt gaat als volgt. De zwarte bal houdt warmte vast van de zon, zodra er zonnestralen op de bal schijnen dan warmt deze direct op. Zwart houdt warmte vast en de bal stoot dit vervolgens uit. Het net dient ervoor de dazen ‘gevangen’ te houden. Te samen is dit een unieke combinatie dat erg effectief werkt.

 

Werkt de dazenval ook voor paarden?

De val werkt zelfs uitstekend voor paarden en kan tevens ingezet worden voor koeien en ander vee. In de maand Juli loopt het vaak storm dus schaf deze uitvinding gauw aan!

 

Klik hier voor de site : https://www.antivliegenshop.nl/b

Gerelateerde artikelen

Omvormers online kopen

Mooie en betaalbare shutters Doetinchem

Bolsius geurkaarsen