Shift 040
Image default
Kinderen

4 tips voor een dagje uit met je kinderen

Een dagje naar een pretpark of zwembad kan voor veel ouders stressvol zijn, maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Als je goed voorbereid bent, kun jij net zoals je kinderen een geweldige dag hebben. Met deze 4 tips ben je perfect voorbereid op een dagje uit met je kinderen.

Zonnebrand!

Deze tip is echt de belangrijkste van allemaal. Natuurlijk heb je alleen zonnebrand nodig wanneer je naar buiten gaat tijdens je dagje uit, maar zelfs al kom je maar even buiten met je kinderen, zonnebrand is echt nodig. Wanneer de zon schijnt en je gaat in de auto ergens heen, hebben je kinderen (en jij ook!) al zonnebrand nodig. Maar wanneer je een dagje naar een pretpark, het strand of ander uitje buiten gaat, is zonnebrand al helemaal belangrijk. Vergeet vooral niet voldoende en vaak zonnebrand aan te brengen, want vooral kinderwangetjes en -neusjes kunnen erg snel rood worden.

Zorg voor genoeg eten en drinken

Op een warme dag is het altijd belangrijk om genoeg water mee te hebben. Vooral voor kinderen die de hele dag vol energie overal heen rennen, is genoeg drinken belangrijk. Maar voldoende eten meenemen is daarom ook erg handig. Ook al bedenk je vooraf dat je bij een restaurant iets gaat eten, het is toch nodig om extra eten mee te nemen voor je kinderen. Misschien heeft het restaurant wel een lange wachtrij of heeft je kind echt veel honger. Neem dus altijd extra boterhammen, mueslirepen, bananen of andere gezonde en vullende snacks mee.

Een nat washandje

Dit is ook een goede tip voor als je een lange autorit moet maken: neem een nat washandje in een plastic zakje mee! Heeft je kind in het zand gespeeld of zitten de handen onder het eten? Met het washandje maak je de smeerbende snel schoon. Vooral handig wanneer je gaat eten of net gegeten hebt.

Extra kleding

Ook erg handig voor een dagje uit is extra kleding meenemen voor je kinderen. Wanneer het warm is gaan ze misschien met water spelen en zitten ze daarna onder het zand. Of misschien morsen je kinderen een ijsje of ander eten op hun shirt. Een extra setje kleding meenemen kan je echt redden uit verschillende vervelende situaties.