Shift 040
Image default
Onderwijs

Online Workshops op uw school

Online Workshops op uw school

De tijd waarin we leven vraagt om een nieuwe aanpak voor het geven van nieuwe informatie aan de leerlingen op uw school. De kans is aanwezig dat we met zijn allen nog voor een lange tijd via een digitale weg veel van onze werkzaamheden moeten verrichten. Ook het geven van lessen wordt voor een groot deel digitaal gedaan, al helemaal wanneer dit gegeven wordt door een leraar/lerares die origineel niet op die school werkt. 

CKVdag is een organisatie die zich bezighoud met het geven van educatie kunst/culturele workshops op basisscholen via een digitale/hybride weg. CKVdag ziet dat de vraag naar nieuwe ckvlessen nog altijd even groot is, maar dat door het coronavirus het aanbod hiervan een stuk minder is geworden. Het is gewoonweg lastig om nu een fysieke les te geven, over het algemeen is het ook onverantwoord en soms zelfs verboden. Daarom is CKVdag er om hier een werkbare oplossing voor te bedenken. 

Online Workshop Beatmaking

Tijdens de online workshop Beatmaking gaan de leerlingen, vanuit huis, aan de slag met het maken van hun eigen beats. Een beat is een het instrumentele gedeelte van een hiphopnummer en wordt vaak ook als volledig nummer uitgebracht. Deze beats worden gemaakt via verschillende computerprogramma’s, tijdens de workshop werken de leerlingen via een gratis app die ze op een tablet kunnen gebruiken. CKVdag levert deze tablets en zorgt ervoor dat elke leerling aan de slag kan. 

De workshop wordt altijd gegeven door een workshopdocent die heel goed weet hoe hij/zij beats moet maken, vaak is de docent zelf ook actief in de muziekindustrie en kan hij/zij ook zijn eigen werk gebruiken om de leerlingen te motiveren om actief bezig te gaan. Veel leerlingen zijn benieuwd of en hoe zij beats kunnen maken, dit is voor hun de kans om het te ervaren. 

https://ckvdag.nl