Shift 040
Vakantie

Hotels en hun sterren

De sterren die aan hotels worden gegeven zijn een manier om de hotels de classificeren. Zo kan men zien op hoeveel faciliteiten e.d. gerekend mag worden. Deze indeling gaat normaal gesproken van 1 ster tot 5 sterren. Deze sterren worden volgens de richtlijnen per land bepaald. Hierdoor kan het voorkomen dat vijf sterren hotel in bijvoorbeeld Portugal luxer is dan een vijf sterren hotel in Griekenland. Doorgaans komen de sterren echter wel redelijk overeen met elkaar. De hotels kunnen met elkaar vergeleken worden met behulp van een vakantie-vergelijker.

Een accommodatie met één ster wordt meestal gerund door één of twee mensen. De eigenaar beheert de accommodatie dan vaak zelf en over het algemeen zijn dit kleine hotels of appartementen. Je mag natuurlijk wel gewoon op schone faciliteiten rekenen, maar het zal vrij eenvoudig zijn voor de rest. Als je op doorreis bent of niet veel in het hotel bent zijn dit geschikte opties.
Bij een 2 sterren accommodatie mag je op iets meer voorzieningen rekenen, zoals een TV op de kamer of een klein restaurant bij het hotel. Meestal zijn dit kleine of middelgrote hotels.
Hotels met drie sterren bieden vaak grotere kamers en die zijn bovendien wat meer aangekleed. Ook is de ligging van deze hotels meestal wat gunstiger en is er sowieso een restaurant aanwezig.
Vier sterren hotels zijn meestal grote hotels. De hotelkamers zullen voorzien zijn van mooie meubels en gemakken als roomservice zal je tot je beschikking hebben. Ook zit er vaak een goed restaurant bij en faciliteiten als een sportschool of een zwembad zijn ook niet uitgesloten.
Bij 5 sterren spreken we van echte luxe. Alles is van de hoogste kwaliteit en ook zijn er vaak extra voorzieningen aanwezig. Een bioscoop of een sauna zijn hier voorbeelden van.

Voordat er een keuze gemaakt voor het type hotel is het dus altijd handig om een vakantievergelijker om hulp te vragen. Deze vergelijkt alle hotels en hun voorzieningen en zo kan je de keuze maken die het best bij je past.

Klik hier voor de site : http://vakantie-vergelijker.nl