Shift 040
Vakantie

Turkije visum aanvragen

Reizen naar Turkije
U gaat op reis naar Turkije? Dan is het goed om een aantal dingen te weten!
Aangezien Turkije (nog) geen EU-land is, is het reizen naar Turkije iets anders dan naar een ander EU-land.

Wat heb ik nodig?
Om te beginnen is het handig om al überhaupt een reis te hebben geboekt naar Turkije, het liefst zo vroeg mogelijk voor vertrek, daar u beter voorbereid zal zijn. U kunt bij verschillende vliegtuigmaatschappijen standaard een koffer van 15kg meenemen. Let wel, dat u soms flink extra moet betalen, dit hangt natuurlijk af van de vliegtuigmaatschappij waar u mee vliegt. Houd hier dus goed rekening mee.

Verder heeft u een paspoort of identiteitskaart nodig die nog minimaal 60 dagen geldig is bij aankomst in Turkije. Indien u vóór uw vertrek er achter komt dat uw paspoort of ID-kaart binnenkort afloopt, kunt u een spoedpaspoort aanvragen op schiphol. Het aanvragen van een regulier paspoort duurt meestal zo’n 1 week.

Visum voor Turkije
Niet het meest onbelangrijke is het visum. Wanneer u namelijk in Turkije aankomt, moet u – om door de paspoortcontrole te kunnen – een visum hebben. Dit visum dient als een soort toestemming om Turkije binnen te mogen. Het visum is 6 maanden (180 dagen) geldig

Het visum voor Turkije kunt u kopen op het vliegveld voor € 25, hoewel u vaak lang moet wachten om een visum te kunnen bemachtigen. Wij raden het dan ook aan om uw visum Turkije vóór vertrek te regelen. Kan dat? Ja zeker, dat kan sinds kort! Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Een visum Turkije online aanvragen duurt tegenwoordig nog geen 5 minuten! U kunt rustig op uw gemak de benodigde gegevens invullen en uw aanvraag laten controleren, waarna u overgaat tot betaling. 

Indien u het visum direct bij de Turkse overheid aanvraagt, betaalt u $ 20,70. Echter, is het niet mogelijk om uw visum in het Nederlands aan te vragen, en betaling via iDeal of Mister Cash is niet mogelijk.

Voor € 24,95 kunt u het visum wél in het Nederlands aanvragen en gewoon betalen via iDeal of Mister Cash

Na het betalen van uw visum, krijgt u een bevestigingsmail. Uw visum wordt in behandeling genomen en u ontvangt uw visum binnen 24 uur! Het is dus raadzaam om op tijd uw visum aan te vragen!

Nog vragen? U kunt ons altijd bellen of mailen!

Klik hier voor de site : https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen