Shift 040
Vakantie

Wat te doen in Porto?

Wanneer het over Portugal gaat zullen de meesten waarschijnlijk als eerste denken aan Lissabon en de Algarve, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Neem de havenstad Porto, dat zich steeds meer ontpopt tot een culturele stad vol met toeristische trekpleisters. Maar wat kun je allemaal ondernemen als je een trip naar Porto hebt gepland?

Port proeven natuurlijk! De stad heeft meer dan genoeg porthuizen, waar de lekkerste port gedronken kan worden. Aan de zuidoever van de Douro zit je sowieso goed, hier vind je de meeste proeverijen en wijnkelders. Wanneer je een lekker portje achter de kiezen heb kun je bijvoorbeeld even rondkijken in één van de mooiste boekenwinkels ter wereld, Livraria Lello. Zelfs als je geen boekenwurm bent zal je je ogen uitkijken. De dag kun je vervolgens afsluiten met een bezoekje aan de oudste wijk van de stad, Ribeira. Hier zal je ongetwijfeld nog een keer terugkomen. De wijk staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De volgende dag bij het opstaan je ontbijt scoren op één van de leukste markten van Portugal? Dat kan. Mercado do Bolhão is gevestigd midden in het centrum en je kunt er van alles kopen. Als de maag is gevuld is het tijd voor een culturele bezichtiging. De ‘Igreja de Se’ is een bijna 1000 jaar oude kathedraal en ligt op de hoogste heuvel van de stad. Van boven heb je een prachtig uitzicht over Porto. In de namiddag is een boottochtje over de Douro zeer aan te raden. Wanneer de zon wat minder fel is kun je heerlijk uitwaaien op het water. De mogelijkheid om een dagje naar het strand te gaan is er ook. In ongeveer 20 minuten met de tram zit je vanuit het centrum aan de zee.

Enthousiast geworden? Een last minute naar portugal is zo geboekt!

Klik hier voor de site : http://lastminuteportugal.nl