Shift 040
Woning en Tuin

Energiekosten besparen

De makkelijkste manier om geld te besparen, is kijken naar het energie verbruik en je kan het energie verbruik al heel makkelijk omlaag halen, door over te stappen op led lampen.

Led lampen zijn hele zuinige lampen, dat maar een fractie van de stroom gebruiken, dat alle andere lampen gebruiken. Een led lamp zet 50% van het opgenomen stroom om in licht, terwijl het bij andere lampen maar rond de 10% ligt. Dit laat al heel snel de grote voordeel van led lampen zien, want dit is toch wel een verschil van 40% en het scheelt een hoop op je energie rekening.

Je bespaart met de led lampen trouwens niet alleen op de energiekosten, maar ook op de kosten van de lampen zelf. Een led lamp gaat namelijk 50.000 branduren mee en zijn directe concurrent de spaarlamp gaat 10.000 branduren mee. Als we heel snel een rekensommetje doen zie je dat tegen de tijd dat je 1 led lamp hebt moeten vervangen, je al 5 spaarlampen hebt gebruikt. Wanneer we kijken naar de prijzen, kost de gemiddelde led lamp 8 euro en de spaarlamp 5 euro.  Je bent dus voor het periode van 50.000 branduren 8 euro kwijt als je een led lamp gebruikt en 25 euro als je een spaarlamp gebruikt.

De led lamp is overduidelijk de beste keuze en je kan zelfs kiezen uit verschillende led lampen op lampdirect.nl.

Klik hier voor de site : http://www.lampdirect.nl/led-lampen/