Shift 040
Image default
Woningen

Waarom een expat geen kale woning wilt huren van een verhuurmakelaar in Amsterdam

Als u als expat aanklopt bij een verhuurmakelaar in Amsterdam verwacht u goed geholpen te worden. Helaas zijn niet elke verhuurmakelaar in Amsterdam gewoon om te verhuren aan expats. Als buitenlander heeft u niet alle kennis van de gewoontes in een ander land en kunt u of uw werknemer voor vervelende verrassingen komen te staan als u per ongeluk een ‘kale’ woning hebt gehuurd. Termen om op te letten als expat bij een verhuurmakelaar in Amsterdam:

Gemeubileerde woningen

Op de website van verhuurmakelaars in Amsterdam zult u al snel zien dat er drie soorten huurwoningen op de Nederlandse markt zijn: kaal, gestoffeerd en gemeubileerd. Een gemeubileerde woning spreekt voor zich; deze huurhuizen worden gelijk opgeleverd als een vakantie appartement en kan direct betrokken worden. Alles is in een gemeubileerde aanwezig, van meubels tot servies.

Gestoffeerde woningen

In het buitenland worden de meeste huurwoningen gestoffeerd opgeleverd. Deze vorm van verhuur kennen we in Nederland ook, maar is gek genoeg niet de populairste. Vooral als u huurt van een grote woningcoöperatie komt deze vorm minder voor. Particuliere verhuur is vaak wel gestoffeerd. Een gestoffeerde woning is namelijk voorzien van vloeren, gordijnen én essentieel keukenapparatuur zoals een kooktoestel en koelkast. Ook hoort er in een gestoffeerde woning een wasmachine aanwezig te zijn.

Pas op voor de kale huurwoning

Het principe van een kale huurwoning is in het buitenland vaak minder bekend en kan daarom voor nare verrassingen zorgen als buitenlandse huurder. Als werkgever wilt u niet dat uw werknemer dit overkomt. Een kale huurwoning is namelijk zo kaal als het maar kan en heeft geeneens een vloer.

Kies voor een verhuurmakelaar in Amsterdam met ervaring met expats

Als expat is het daarom handig om bij het woningaanbod te kijken van woningbemiddelaars in Amsterdam die ervaring hebben met expats. Een goede verhuurmakelaar, zoals bijvoorbeeld Haagen & Partners, zal u namelijk wijzen op deze verschillen en u helpen de juiste woning voor uzelf of uw werknemer te vinden. Ook kan een goede verhuurmakelaar u helpen met het vinden van interieur verhuur diensten voor het geval u toch een gestoffeerde en geen gemeubileerde woning wilt huren.

https://haagen-partners.nl/

Gerelateerde artikelen

Jackey Slotenmakers, uw razendsnelle slotenservice

Soorten makelaars regio Maastricht

Alles op het gebied van kamerthermostaten vind u hier