Shift 040
Image default
Aanbiedingen

Exotische stukken vlees die je alleen bij een online slagerij kan vinden

Iedereen eet wel eens een hamburger, worstje of stukje kip saté, maar heb je wel eens een exotische stukken vlees gegeten? De dieren met dit vlees komen allemaal oorspronkelijk niet uit Nederland, wat het bijzonder maakt om het te eten. Je kunt het vlees dan ook niet makkelijk bij de slager krijgen en al helemaal niet bij de supermarkt. Maar ben je nu toch wel benieuwd en probeer je graag nieuwe dingen uit? Ga dan is kijken bij de online slagerij, hier vind je deze bijzondere stukken vlees en vind je alle informatie over hoe dit vlees te bereiden is.

Struisvogelvlees

Één van de soorten vlees die je vaak bij de online slager zal vinden is struisvogelvlees. En dan bijvoorbeeld een struisvogelsteak of wat stoofvlees. Als de struisvogel lekker rond kan scharrelen en zijn ding kan doen, dan zal dat te proeven zijn in zijn vlees. Het vlees is dan ook erg mager en bevat erg weinig vet, perfect dus voor mensen die alert zijn op vet in de maaltijd.

Krokodil filet

Een andere soort exotisch vlees wat je bij de online slager kan vinden is krokodil filet. Dit stukje vlees is qua smaak te vergelijken met kip, maar qua structuur lijkt het meer op vis. Het vlees is erg snel te bereiden, cholesterolarm en erg mager. Daarom geschikt voor op de barbeque of op de grill. Door dit stuk vlees te bereiden doe je dan ook echt iets anders dan normaal.

Kangoeroefilet

Kangoeroefilet zie je over het algemeen wel wat vaker op de menukaart staan, maar heb je het wel eens geproefd of zelf bereid? Dit vlees zit vol met ijzer, is erg mager en zit over het algemeen niet zo heel vol met vet. Daarom is kangoeroevlees ook erg geschikt voor mensen die veel bezig zijn met hun gezondheid. Het wordt ook wel gezien als puur wild en is daarom erg interessant om eens te proberen.

Zebravlees

Als laatste moet zebravlees toch ook nog echt even benoemd worden. Dit vlees kom je in Nederland niet zo snel tegen, maar ook hiervoor kun je terecht bij de online slager. Het zebravlees is lichtelijk zoet, erg mager en heeft een subtiele smaak. Je kunt er allerlei gerechten mee maken en is dan ook erg geschikt om nieuwe recepten uit te proberen.