Shift 040
Image default
Aanbiedingen

Goedkoop je vloer beschermen tegen beschadigingen

Als er iets onmisbaar is in huis dan is het wel vloerbescherming. Het is toch zonde om veel geld uit te geven aan een prachtige vloer om er vervolgens binnen nog geen 3 dagen krassen in te hebben staan. Vaak wordt gedacht “Ja, maar wij doen voorzichtig en tillen de stoelen op in plaats van dat we ze verschuiven.” Nu gaat dat in het begin heel goed, maar laten we eerlijk zijn. Een vloer is zoals schoenen, als het nieuwe ervan af is dan versloffen je gewoontes om er goed mee om te gaan. En een nieuwe vloer kopen is véél duurder dan nieuwe schoenen!

 

Vergeet die speciale wax laag

Wat steeds meer wordt gedaan is het gieten van een speciale wax laag over de vloer. Dit wordt geadverteerd als een goede bescherming voor de vloer, wat ook in zekere zin klopt. Het beschermt de vloer, maar niet tegen krassen. De voordelen van een speciale wax laag zijn dat de vloer waterdicht wordt, elastisch genoeg is voor vloerverwarming en geluiddempend is. Wat ze je er niet bij vertellen is dat zo’n vloer gevoelig is voor krassen door meubilair en zelfs strepen ontstaan door schoenen.

 

Viltjes zijn de beste vloerbeschermers

Misschien ken je ze nog van vroeger. De oude bekende plak viltjes die onder stoelpoten geplakt werden zodat ze niet over de vloer heen schuurde. Het nadeel was dat deze vloerbeschermers eraf vielen en snel verouderde. Tegenwoordig bestaan deze vloerbeschermers uit veel beter materiaal en zijn ze zelfs opschroefbaar.

 

 

https://stoeldopshop.nl/vloerbeschermers/