Shift 040
Image default
Aanbiedingen

Het gebruik van rolcontainers

Het gebruik van rolcontainers

Rolcontainers worden in veel verschillende toepassingen gebruikt, van distributiecentra en supermarkten tot productielijnen en magazijnen. Bij het kiezen van de juiste rolcontainer voor uw toepassing is het belangrijk om te weten welk type wiel geschikt is. Er zijn verschillende soorten wielen beschikbaar voor rolcontainers, elk met hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel zullen we de vier meest voorkomende soorten wielen onder rolcontainers bespreken: luchtbanden, massief rubberen banden, polyurethaan wielen en nylon wielen.

Luchtbanden

Luchtbanden zijn een van de meest voorkomende soorten wielen onder rolcontainers. Ze zijn populair vanwege hun dempende werking, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op ruwe of oneffen oppervlakken. Luchtbanden hebben een binnenband die gevuld is met lucht en een buitenband van rubber of kunststof die het gewicht van de container ondersteunt. Het luchtvolume in de band bepaalt het draagvermogen en de veerkracht.

Voordelen

Luchtbanden bieden een aantal voordelen, waaronder:

 • Goede demping: Luchtbanden absorberen trillingen en schokken, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op oneffen oppervlakken zoals kasseien, grind en andere ruwe ondergronden.

 • Gemakkelijke verplaatsing: Luchtbanden rollen soepel en gemakkelijk over obstakels en zijn daardoor gemakkelijk te verplaatsen.

 • Hoge belasting: Luchtbanden kunnen grote gewichten dragen en hebben een hoog draagvermogen.

Nadelen

Er zijn echter ook enkele nadelen aan luchtbanden, zoals:

 • Onderhoud: Luchtbanden moeten regelmatig worden opgepompt en gecontroleerd op beschadigingen om een goede werking te garanderen.

 • Puncties: Luchtbanden kunnen lek raken door scherpe voorwerpen op de grond, waardoor de container moeilijker te verplaatsen wordt.

 • Slechte prestaties op gladde oppervlakken: Luchtbanden hebben minder grip op gladde oppervlakken zoals beton, wat kan leiden tot ongevallen.

Massief rubberen banden

Massief rubberen banden zijn gemaakt van massief rubber en hebben geen luchtvulling. Deze banden zijn populair vanwege hun duurzaamheid en lage onderhoudseisen. Ze zijn geschikt voor gebruik op vlakke en gladde oppervlakken en zijn ideaal voor gebruik in magazijnen en fabrieken.

Voordelen

Massief rubberen banden bieden een aantal voordelen, waaronder:

 • Lange levensduur: Massief rubberen banden zijn duurzaam en gaan lang mee, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in zware industriële toepassingen.

 • Weinig onderhoud: Omdat massief rubberen banden geen lucht bevatten, hebben ze geen luchttoevoer of regelmatige controle nodig.

 • Geschikt voor gladde oppervlakken: Massief rubberen banden bieden goede grip op gladde en vlakke oppervlakken, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in magazijnen en fabrieken.

Nadelen

Er zijn echter ook enkele nadelen aan massief rubberen banden, zoals:

 • Minder demping: Massief rubberen banden bieden minder demping dan luchtbanden, waardoor ze minder geschikt zijn voor gebruik op ruwe en oneffen oppervlakken.

 • Hoger gewicht: Omdat massief rubberen banden geen luchtvulling hebben, zijn ze zwaarder dan luchtbanden en kunnen ze daardoor minder gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Polyurethaan wielen

Polyurethaan wielen zijn gemaakt van een hard kunststof dat vergelijkbaar is met rubber. Deze wielen zijn populair vanwege hun hoge belastbaarheid en slijtvastheid. Ze zijn geschikt voor gebruik op gladde en vlakke oppervlakken en zijn ideaal voor toepassingen zoals orderpicking in magazijnen.

Voordelen

Polyurethaan wielen bieden een aantal voordelen, waaronder:

 • Hoge belastbaarheid: Polyurethaan wielen hebben een hoog draagvermogen en zijn geschikt voor gebruik in zware industriële toepassingen.

 • Slijtvastheid: Polyurethaan wielen slijten minder snel dan andere soorten wielen, waardoor ze lang meegaan en minder onderhoud vereisen.

 • Geschikt voor gladde oppervlakken: Polyurethaan wielen bieden goede grip op gladde en vlakke oppervlakken, waardoor ze ideaal zijn voor orderpicking in magazijnen.

Nadelen

Er zijn echter ook enkele nadelen aan polyurethaan wielen, zoals:

 • Minder demping: Polyurethaan wielen bieden minder demping dan luchtbanden, waardoor ze minder geschikt zijn voor gebruik op ruwe en oneffen oppervlakken.

 • Hogere kosten: Polyurethaan wielen zijn duurder dan andere soorten wielen, waardoor ze mogelijk niet geschikt zijn voor budgettoepassingen.

 

https://www.wielenoutlet.nl