Shift 040
Image default
Aanbiedingen

Infraroodverwarming zo is jouw gehele ruimte warm

De technologie voor infrarood verwarming bestaat nu zo’n 15 jaar en is huidig de meest efficiënte manier van het verwarmen van een ruimte en van jezelf. Je bent in de eerste instantie relatief gezien wel iets meer geld kwijt aan de installatie van een infrarood paneel, maar op de langere termijn kan je hier flink mee besparen. Daarbij is het warmte gevoel dat je krijgt bij het infrarood verwarmen veel aangenamer.

Waarom is infraroodverwarming aangenamer?

Een infrarood paneel maakt gebruik van nanometer golven. Er wordt door middel van het gebruik van elektriciteit infrarood opgewekt en deze straling wordt evenredig over de gehele ruimte verdeeld. Als je gebruik maakt van een radiator zal je het vast gemerkt hebben, iedere hoek van een ruimte voelt anders aan qua temperatuur

De ruimte wordt verwarmd

Dit komt omdat de warmtegeleiding van een radiator anders is. Met een radiator wordt warmte afgegeven in plaats van dat door infrarood golven de ruimte wordt verwarmd zoals met een infrarood verwarming. De golven in nanometer die worden afgegeven door een infrarood verwarming zijn volledig veilig en het gebruik van een IR verwarming is zelfs beter voor de gezondheid dan een traditionele verwarming.

Eigenlijk wordt de materie verwarmd

Doordat er gebruik wordt gemaakt van golven wordt er spullen verwarmd in plaats van de omgevingsruimte. Je voelt letterlijk de straling van de infrarood verwarming en de straling is dat wat je verwarmd. De graden in tempratuur in de woonkamer of slaapkamer kan goed voor een langere tijd hetzelfde blijven, terwijl jij toch comfortabel alleen in jouw pyjama kan zitten. Of in jouw evakostuum!

Vermijd droge lucht met infraroodverwarming

Planten in huis is niet meer noodzakelijk, tenzij je het aanzicht ervan leuk vindt. Planten filteren namelijk de droge lucht uit en verhogen de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte. Waardoor de negatieve effecten van een verwarming teniet worden gedaan. Het verwarmen van lucht, onttrekt namelijk vocht in de lucht. En dat werkt irriterend. Bij infraroodverwarming heb je hier geen last van. De warmte is aangenaam.