Shift 040
Aanbiedingen

Je kin corrigeren

Het is heel erg belangrijk dat je gebit goed werkt, omdat het je helpt bij niet alleen het eten, maar ook bij het praten. Om klinkers en medeklinkers goed uit te kunnen spreken, heb je goede tanden nodig. Zonder tanden kun je sommigen namelijk helemaal niet meer uitspreken: denk bijvoorbeeld maar eens aan de ‘t’ en de ‘d’. Een voorwaarde van het hebben van een mooi gebit, is dat je kaak goed staat.

Op het moment dat je nog een kind bent en dus ook nog groeit, dan is het makkelijk om ervoor te zorgen dat de kaakstand wordt gecorrigeerd op het moment dat deze niet goed staat. Vaak brengen deze kinderen een aantal bezoekjes aan de orthodontist om ervoor te zorgen dat de kaak weer goed komt te staan. Omdat je kaak niet meer groeit wanneer je een volwassene bent, zal het niet werken om dit op dezelfde manier te doen als dat bij kinderen wordt gedaan. Voor volwassenen zal dit dan ook voorkomen kunnen worden door middel van een chirurgische kaakcorrectie. Dit totale proces zal ongeveer anderhalf jaar gaan duren. Het bestaat uit een orthodontische voor- en nabehandeling. De voorbehandeling zal ongeveer een jaar gaan duren. Tijdens de voorbehandeling zal er voor worden gezorgd dat je boven- en ondertandbogen precies op elkaar afgesteld worden. Deze tandbogen zullen ervoor zorgen dat je kaak wordt voorbereid op wat gaat komen. Vervolgens begint de nabehandeling, en dat is dan ook het moment waarop je geopereerd zult gaan worden; dit proces duurt meestal een half jaar.

Het kan echter zo zijn dat een kaakcorrectie niet voor je werkt. Er is dan gelukkig nog een andere manier waarop je je kaak kunt corrigeren: een kincorrectie. Dit kan een oplossing zijn op het moment dat je last hebt van een afwijkende kin. Dit kan namelijk ook leiden tot een afwijkende gezichtsverhouding.

 

 

 

 

 

Klik hier voor de site : http://www.orfeokliniek.nl