Shift 040
Image default
Kunst en Kitsch

Kunstopdracht voor een unieke sculptuur?

Kunstopdracht voor een unieke sculptuur?

Van kleine kunstwerken en awards in opdracht tot kunstopdrachten  voor grote RVS beelden voor buiten.

Bij iedere kunstopdracht zijn de wensen van de opdrachtgever het uitgangspunt, daarom ga ik altijd eerst om de tafel met de opdrachtgever. Wat zijn uw wensen en/of  ideeën? Uw wensen geven een richting die ik verbeeld in een serie schetsen. Deze schetsen zijn het uitgangspunt voor meerdere koperen of kartonnen modelletjes. Regelmatig gebruik ik ook het 3D ontwerpprogramma Blender om een levensechte impressies te maken van het gewenste eindresultaat van de RVS sculptuur op ware grootte.

 

Mockup van een RVS kunst in opdracht

Indien de modelletjes in de smaak vallen bij de opdrachtgever start ik met het maken van een prototype van karton of van hout. Het liefst maak ik de dummy op ware grootte. Zodra de mockup klaar is nodig ik de opdrachtgever uit om het resultaat te komen bekijken. Dan is het vooral kijken of de maat en verhoudingen van de RVS sculptuur in spé kloppen. Ook kunnen  dan goed zien of de grootte past bij de toekomstige locatie. Ik kan de mockup ook buiten neerzetten voor een goede impressie hoe het kunstwerk zich buiten in de tuin verhoudt tot de omgeving. Eventuele gewenste aanpassingen kunnen we direct ter plekke uitproberen en doorvoeren.

Zodra het prototype na nog wat eventuele aanpassingen akkoord bevonden wordt door de opdrachtgever start ik met de uitvoering van de kunstopdracht in het uiteindelijke materiaal (RVS 316, cortenstaal of brons

 

De uitvoering van kunstwerk

We beginnen met het snijden van het materiaal. Dat is altijd de eerste stap bij de definitieve uitvoering van een beeld gemaakt van RVS 316 -inox, corten of brons. Daarna gaan we aan de slag met verschillende metaalbewerkingstechnieken die nodig zijn om het kunstwerk in de gewenste vorm te krijgen. Metaal is een taai en weerbarstig materiaal dat als het ware overwonnen moet worden. Lassen, walsen, zetten, buigen, forceren en kloppen is een aantal van die technieken.  Qua afwerking is RVS 316 erg goed geschikt om de huid van het metaal een exclusieve afwerking te geven. We kunnen het RVS van de sculptuur steeds fijner schuren totdat deze super glad en puntgaaf is. Dat schuren gebeurt in verschillende fases waarbij we steeds fijner schuurpapier gebruiken. Als het RVS perfect glad is geschuurd met een hele fijne korrel kunnen we dit nog verder doorzetten totdat een spiegel effect ontstaat. Het RVS kunstwerk glimt en spiegelt dan letterlijk zoals een spiegel. Maar we kunnen er ook voor kiezen om dit niet te doen en juist voor matte afwerking te kiezen. Ook dat kan heel sjiek en exclusief zijn.

 

Kunstwerken van spiegelend of mat RVS?

Sommige mensen vinden kunstobjecten van gepolijst RVS heel mooi en sjiek, anderen vinden het juist weer té en geven de voorkeur aan een meer ingetogen matte afwerking van het RVS sculptuur. Het blijft een kwestie van smaak. Dat geldt ook voor het momenteel populaire corten staal (geroest staal). Sommigen vinden een kunstwerk van corten staal natuurlijk en organisch ogen, anderen associëren roest met verval vinden het “onverzorgd”. 

 

Exclusief beeld

Hoe dan ook, een goed ontworpen en uitgevoerde kunstopdracht levert een origineel en exclusief kunstbeeld of (rvs) sculptuur op. Een kunst object dat voortdurend boeit en intrigeert. Een aanwinst voor uw tuin, huis of organisatie.

RVS sculptuur met een certificaat van echtheid

Iedere RVS sculptuur wordt geleverd met een certificaat van echtheid. Daarmee bent u verzekerd  van de authenticiteit van het kunstwerk. Het is door de RVS kunstenaar schriftelijk vastgelegd. Met het certificaat komt een korte motivatie over het ontwerp en de details over de gekozen materialen en de gebruikte beeldhouwtechnieken. Als het kunstwerk uit een gelimiteerde oplage komt staat op het certificaat welk nummer van het totale aantal het kunstwerk is.

Kosten van kunst in opdracht beelden

Wat kost het om een kunstwerk van RVS in opdracht te laten ontwerpen en maken? Dat hangt af van uw wensen. In de regel vraag ik voor het maken van een nieuw en exclusief ontwerp 1500 euro. Als u al vrij aardig weet wat u wilt, of heeft een beeld of RVS sculptuur gezien dat uw voorkeur heeft dan vervallen die kosten grotendeels. Oom u een indruk te geven van wat een kunstwerk kost staat op de website staat bij ieder RVS kunstwerk reeds de prijs.

Geïnteresseerd in een kunstwerk in opdracht?

Heeft interesse om een kunstwerk of sculptuur in opdracht? Neemt u dan vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden voor uw situatie.

 

RVS-Kunstenaar Jeroen Stok

Jeroen Stok is beeldhouwer en hij ontwerpt en maakt RVS kunst in opdracht. Ook  verkoopt hij vrij werk en sculpturen via diverse galerieën en beeldentuinen. Daarnaast vervaardigt hij ook grafkunst in opdracht samen met nabestaanden.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

Deze blog over een RVS kunstopdracht is geschreven door Jeroen Stok – RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/