Shift 040
Image default
Mobiliteit

Je collega’s naar werk laten fietsen? Dat doe je met behulp van deze argumenten!

 

Wil je van je werk graag een fietsvriendelijke omgeving maken en al je collega’s laten fietsen, maar zijn de excuses om niet te fietsen het enige wat je hoort? Dan komen de volgende tegenargumenten je goed van pas als je iedereen wilt motiveren om toch op de fiets te komen in plaats van de auto.

De meest voorkomende argument is: ‘De afstand naar mijn werk toe is veels te groot!’

Als de desbetreffende persoon daadwerkelijk een verre afstand van werk af woont dan is het begrijpelijk dat ze niet op de fiets stappen. Echter, zijn de meeste woon-werkverplaatsingen minder dan 5 kilometer. Dit is prima om met de fiets af te leggen. Tot 7,5 kilometer kun je gemakkelijk op de normale fiets afleggen, is dit groter dan 15 kilometer? Dan is de elektrische fiets een handiger alternatief. Uiteraard kan het gebruik van de auto of het openbaar vervoer gecombineerd worden met een fiets. 

‘Met de auto ben ik sneller op werk, de fiets neemt veel tijd in beslag.’

Of de auto of juist de fiets meer tijd verbruikt om te verplaatsen hangt af van de locatie. Het klinkt logischer dat je veel sneller op een locatie bent met de auto, omdat de auto simpelweg een sneller voertuig is. Echter is dit niet altijd zo, zijn de afstanden korter? Dan kom je met de fiets veel sneller op de locatie dan met de auto. Bovendien zul je files en alle filestress vermijden. Het allerbelangrijkste is dat fietsen erg gezond is, met een fietsrit naar je werk heb je al het dagelijkse nodige beweging voltooid. Wie dagelijks fietst, leeft ook 2,5 jaar langer.

Ik wil niet bezweet aankomen

Het is inderdaad vervelend om bezweet aan te komen op werk, maar dit hoeft niet altijd. Als je nou eerder aankomt, kun je nog altijd een frisse douche nemen. Zo kun je ook je werkgevers stimuleren om te investeren in douches.