Shift 040
Scanning

3D laserscanner

Met een 3D laserscanner van het LBA kun je een gedetailleerd beeld creëren van een driedimensionale omgeving. Onze laser produceert een smalle lichtstraal in de richting van een object. De laserstralen reflecteren via het object terug naar de ontvanger van het apparaat. Deze zet de echo om in een digitaal beeld dat bestaat uit miljoenen puntjes.

Behalve de reflectie wordt ook direct de afstand van het object tot de 3D laserscanner vastgelegd. De 3D laserscanner registreert zeer veel meetpunten in een korte tijd. Het LBA kan met een 3D laserscanner een gebouw, maar ook een brug of landschap vastleggen.

Puntenwolk met 3D laserscanner

Het resultaat van 3D laserscan is een puntenwolk, ook wel een point cloud genoemd. Deze puntenwolk kan worden gebruikt als basis voor een driedimensionale reconstructie in bijvoorbeeld een CAD-pakket. Puntenwolken hebben hun toepassing in civieltechnische (Civil3D) en bouwkundige (Revit of Allplan) ontwerpprogrammatuur en ingeladen in de BIM van het project. Ook het omzetten van de puntenwolk in een driedimensionale reconstructie kunt u aan het LBA overlaten.

Meer weten over de mogelijkheden van een 3D laserscanner?

Met 3D laser scanning kunnen gebouwen, installaties en processen zeer accuraat vastgelegd worden in 3D visualisaties. Wij komen graag bij u langs voor een presentatie waarin u alle mogelijkheden van een 3D laserscanner kunt zien. Wilt u meer weten over de diensten van het LBA Projectbureau? Neem dan contact op René de Boer of bel (0544) 37 78 80.

Klik hier voor de site : http://www.lbaprojectbureau.nl/3d-scannen/3d-laser-scanning