Shift 040
Image default
Zorg

Orthopedische schoenen: kies uw eigen stijl

De stap naar orthopedische schoenen – ook wel genoemd OSA schoenen – is voor veel mensen wennen. Vooral omdat ze denken dat deze bijzondere schoenen niet modieus kunnen zijn. Ontdek hoe u bij Luiten Orthopedie in Twente, de Achterhoek en de Stedendriehoek naar wens juist zelf uw stijl bepaalt voor uw orthopedische schoenen compleet op maat.

 

Voor wie?

  • Dames
  • Heren
  • Kinderen (zie orthopedische kinderschoenen)
  • Werknemers (veiligheidsschoenen)

 

Op ‘recept’ van arts of reumatoloog

Naast recepten schrijven arts ook orthopedische schoenen voor. Dat doen vooral de revalidatiearts, orthopedisch chirurg en reumatoloog. OSA schoenen krijgt u de eerste keer dan ook alleen op recept. Hebt u zo’n recept of doorverwijzing? Maak dan een afspraak met onze orthopedische schoentechnicus.

 

‘Stappenplan’ voor uw orthopedische schoenen

Hebt u een afspraak. Dan komt u in contact met een van onze orthopedisch schoenmakers. Welke stappen zet hij met u?
1.    Onderzoek op basis van de diagnose van uw arts of reumatoloog
2.    Bekijken hoe uw voet valt te corrigeren
3.    Uw voetmaat opnemen
4.    Uitleg welke mogelijkheden en oplossingen er voor u zijn
5.    Uw vragen beantwoorden
6.    Begeleiding vanaf kennismaking tot opgeleverde orthopedische schoenen én nacontrole

 

OSA schoenen maken – zo werkt het

Na de eerste 5 stappen uit het stappenplan volgt een periode waarin we uw OSA schoenen maken. Hier beginnen we met de leest. Die checken we samen met u goed op pasvorm. Zijn de leest en de pasvorm helemaal naar uw wens? Dan komen we bij het deel ‘het oog wil ook wat’. Hier hebt u invloed op (zie hierna). Daarna start de productie in onze eigen werkplaats.

 

Kies uw kleur & model

Verzamel plaatjes of deel in een gesprek uw ideeën voor uw schoenen. Want u bent immers degene die er straks mee loopt; wel zo prettig als u zich dan ook helemaal thuis voelt in uw schoeisel. En als het goed past bij bijvoorbeeld uw kleding, stijl en imago. Geef dus gerust aan welk model schoen en welke kleur materiaal u wilt.

 

Laatste fase voor uw OSA schoenen

Als we uw schoenen af hebben, bent u welkom voor de laatste passessie. Is alles naar wens? Dan loopt u met uw eigen schoenen bij ons de deur uit! Na een week of 6 vragen we u nog wel om voor controle terug te komen. Dan kijken we samen of alles naar wens is of dat we nog wat kunnen bijsturen.

 

Kosten & wie betaalt dat?

Het grootste deel van uw orthopedische schoenen krijgt u door uw zorgverzekering betaald uit de basisverzekering. U hoeft daar zelf niets voor te doen: wij sturen de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. De kosten gaan wel af van uw (verhoogd) eigen risico. Ook betaalt u een eigen bijdrage. Verder verschilt het per verzekering hoe vaak u nieuwe OSA schoenen betaald krijgt.

Ontdek hier meer over de verzekeringen & kosten van uw orthopedische schoenen.

 

Tip: ook meteen huispantoffels

Laat u de OSA schoenen door ons maken? Dan hebben we daarna de leest voor uw voeten. Dit maakt het mogelijk tegen lage kosten ook meteen een paar huispantoffels voor u te maken. U betaalt hiervoor slechts 150 euro. Vraag uw orthopedisch schoentechnicus hoe het werkt.

 

Als orthopedische schoenen (nog) ‘n stap te ver zijn

Is voor u de stap naar een compleet op maat gemaakte schoen er eentje te ver? Dan helpen we u graag met semi orthopedische schoenen op maat.