Shift 040
Alarmsysteem

Het beoefenen van de Lockpick sport

Sinds enkele jaren wordt de sport lockpicking steeds populairder in Nederland. Deze sport is zeer vergelijkbaar als de hobby “hacken”. Hacken is het vinden van creatieve oplossingen vaak met behulp van techniek. Er zijn overal ter wereld hackspaces georganiseerd waarbij mensen bij elkaar komen om samen creatieve oplossingen te verzinnen.

 

De uitdaging

Deze mensen zien het als een uitdaging om bestaande technieken te slim af te zijn of hierbij een verbetering te vinden. Bij lockpickers is dit zeer vergelijkbaar alleen dan met een lockpick. De mensen die deze sport beoefenen zien het ook als een uitdaging om een slot te slim af te zijn. Ze krijgen er een kick van als ze een systeem kunnen verslaan dat er juist voor ontworpen is om dit te voorkomen.

Er wordt veel nagedacht over sloten en er zijn al veel verschillende systemen bedacht. Het is daarom als lockpicker extra bijzonder als je dan een slot weet te openen waarvan je weet dat er veel energie is gestopt om deze juist zo veilig mogelijk te maken.

Sensationele lockpick films

Het openen van een slot is namelijk lang niet zo makkelijk als dat de meeste mensen denken. De meeste mensen die een beeld hebben bij lockpicking hebben dit door films of video spelletjes.

Bij deze media wordt het vaak sensationaler gemaakt dan dat het daadwerkelijk is. Dan is het namelijk allemaal net wat interessanter. Als je een oudere man 3 weken ziet priegelen en moeilijk ziet doen met een hangslot in zijn hand dan is dat al een stuk minder spectaculair.

Lockpicking kan echt

Het is dus wel gebaseerd op iets dat echt mogelijk is maar lang niet zo makkelijk en snel. Ten minste in de meeste gevallen. Er zijn sloten die echt bizar makkelijk open gaan. Maar dat zijn meestal de goedkopere sloten waar er echt weinig aandacht is geschonken aan het slot. Deze lijken meer voor decoratie bedoeld te zijn dan voor werkelijke veiligheid.

Aangezien de meeste mensen niet veel af weten van sloten kunnen ze deze sloten ook niet onderscheiden. Lockpicking kan daarom ook inzicht geven over de werkelijke veiligheid die sloten bieden. Als je zelf met lockpicking begint dan zul je al snel zien welke sloten kwetsbaar zijn!

 

Klik hier voor de site : http://www.lockpicks.be