Shift 040
Image default
Auto’s en Motoren

Het verschil tussen Garmin Zumo en TomTom

Het verschil tussen Garmin Zumo en TomTom

Het hebben van een navigatiesysteem tijdens het fietsen is erg belangrijk. Hiermee kunt u uw positie kennen, uw route plannen en de beste wegen volgen. Als het gaat om navigatiesystemen voor motorfietsen zijn er twee namen die bij ons opkomen en dat zijn Garmin Zumo en TomTom. Beiden zijn een zeer goed navigatiesysteem voor motorfietsen.

 

Om het juiste navigatiesysteem te kiezen, moet u eerst beslissen welk systeem het beste bij uw behoeften past. Pas daarna kun je gaan kijken naar de verschillende functies en het juiste model kiezen. In dit artikel helpen we je het verschil tussen Garmin Zumo en TomTom te begrijpen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

 

Garmin Zumo versus TomTom

 

De Garmin Zumo heeft een aantal eigenschappen die hem beter maken dan de TomTom Rider. Over het algemeen hebben de meeste Zumo-apparaten een extern geheugenslot, wat betekent dat u meer kaarten en gegevens aan het apparaat kunt toevoegen. Bovendien is de batterijduur van de Zumo doorgaans 2 uur langer dan die van de Rider, wat betekent dat je hem langer kunt gebruiken zonder op te laden.

 

Een ander groot voordeel van de Zumo is dat deze over meerdere routes beschikt. Dit houdt in dat je meerdere routes kunt opzetten en het toestel automatisch daartussen kunt laten schakelen, afhankelijk van je huidige locatie. Dit is erg handig als je naar meerdere bestemmingen reist of als je verschillende routes wilt hebben voor verschillende dagen van de week.

 

Ten slotte heeft de Zumo ook een gevoelige ontvanger, wat betekent dat hij meer satellieten kan oppikken en je een nauwkeurigere positiebepaling kan geven. Het heeft ook een fotoviewer zodat u foto’s kunt bekijken terwijl u op reis bent.

 

Qua fysieke afmetingen is de Zumo ook dunner, lichter en smaller dan de Rider. Dit maakt het compacter en gemakkelijker mee te nemen.

 

De bottom line

 

De Garmin Zumo is in bijna alle opzichten beter dan de TomTom Rider. Hij heeft meer features, een langere batterijduur en is compacter en gebruiksvriendelijker. Als u op zoek bent naar een motor-GPS, zou de Zumo uw eerste keuze moeten zijn. Over het algemeen is de Garmin Zumo een meer functierijk en gebruiksvriendelijk apparaat dan de TomTom Rider. Je kunt met geen van beide echt fout gaan, maar de Zumo is de betere optie.