Shift 040
Image default
Banen en opleidingen

Van vacatures process operator naar een glansrijke carrière

Je kunt al geschikte vacatures process operator vinden als je een mbo opleiding niveau 2 hebt gevolgd en zoals je beneden zal kunnen lezen, kan dit het begin zijn van een interessant carrièrepad. Als process operator ben je verantwoordelijk voor de werking van een machine, of meerdere machines, en dat betekent dat je deze monitort, onderhoudt en dat je er zorg voor draait dat het proces optimaal verloopt. Er zijn binnen de baan als process operator verschillende niveaus aan te wijzen en dat betekent dat er een duidelijke manier is om verder te groeien. Bij technische vacaturebanken zoals STAR kun je voldoende vacatures proces operator vinden. Hier lees je over de mogelijkheden die je jezelf geeft als je daarop solliciteert.

De verschillende vacatures process operator

Er wordt in de vacatures process operator onderscheid gemaakt tussen operators A, B en C. Voor process operator A heb je mbo niveau 2 nodig. Je moet dan een machine in een fabriek monitoren via een scherm, je moet bij je leidinggevende aangeven als je mogelijke problemen aan ziet komen en je verzorgt het kleine onderhoud van de machine. Van daar kun je doorgroeien naar process operator B en dat betekent dat je meer verantwoordelijkheid krijgt. Je kunt zelfstandig beslissingen nemen en de minder ervaren leden van je ploeg opleiden. Je krijgt de leiding over ingewikkeldere machines en processen en de bevoegdheid om zelf in te grijpen in plaats van hier een leidinggevende voor in te schakelen. De process operator C functie is de volgende stap en dan heb je meestal de leiding over een team van process operators en verscheidene machines in de fabriek. Je geeft aan wanneer je denkt dat een proces beter kan, je houd je bezig met de ingewikkelde programma’s en je maakt belangrijke beslissingen voor je team.

Van process operator C naar werkvoorbereider elektrotechniek

Eén van de doorgroeimogelijkheden die je hebt als je process operator C bent is om werkvoorbereider elektrotechniek te worden. De ervaring die je hebt opgedaan door leiding te nemen over een team, door zelfstandig en snel beslissingen te nemen en door de verantwoordelijkheid te dragen voor meerdere machines kan je hier zeker goed bij helpen. Een werkvoorbereider elektrotechniek is immers verantwoordelijk voor een compleet project, van start tot einde, en heeft alle touwtjes in handen. Als process operator is een baan als werkvoorbereider elektrotechniek zeker binnen handbereik.

Gerelateerde artikelen

Nummer 1 rijschool van Amersfoort

Vind uw ideale baan als KAM-manager

Vind de interim inkoper die u zoekt