Shift 040
Banen en opleidingen

Verander niet maar leer je aanpassen!

Je krijgt te horen dat je overbodig bent of niet meer functioneert en dat je arbeidscontract wordt ontbonden. Met andere woorden: je wordt ontslagen. De grond zakt onder je weg. Je komt in een soort roes. Je voelt je ongelukkig en je kan aan niets anders denken hoe het zo ver is gekomen…. Je twijfelt aan jezelf en/of je wordt boos en je geeft je oude leidinggevende over alles de schuld.
Ze hebben gewoon een vies spelletje gespeeld!  Wij krijgen dit dagelijks te horen. We merken hoe belangrijk het is dat men hierover wil praten en je moet er ook over praten. Hoe oud je ook bent, het is altijd vervelend dat een ander vindt dat je tekortkomingen hebt.

Maar hoe verander je dit tot iets positiefs? Iets waarmee je de toekomst met vol vertrouwen ingaat.
Wij zeggen niet dat je moet veranderen. Aanpassen misschien wel. Kijk kritisch naar jezelf en stel je kwetsbaar op. Dat vinden wij eerder een kracht dan een zwakte.
Stel maar eens de vraag aan een collega of leidinggevende wat je aan jezelf kunt verbeteren. Je geeft daarmee aan dat je bezig bent met je eigen functioneren. Zo kan je ook beter inspelen op de vraag wat je leidinggevende nou echt van je verlangt. Ook je leidinggevende heeft zijn tekortkomingen en die wil hij of zij heus wel met je delen maar er moet wel vertrouwen zijn. Ook bij Outplacementbureau Werkcontact herkennen we dat. Wij zijn tenslotte ook gewoon een bedrijf met gewone mensen. In de 15 jaar van ons bestaan hebben we gemerkt dat het aanpassen en omgaan met teleurstellingen op het werk en privé cruciaal is. We praten dus niet mensen naar de mond, maar vinden uit wat de oorzaak van iets is, bijvoorbeeld bij ontslag bij slecht functioneren of bij een burn-out en waarom men zich niet heeft kunnen ontwikkelen. We merken dat mensen erg veel praten en niet luisteren. Door een individuele aanpak bij outplacement is het mogelijk iemand binnen 2 maanden zelfvertrouwen te geven en een reëel zelfbeeld te geven. Waardoor de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk worden en iemand leert hoe groot die kansen zijn. Niet voor de korte termijn maar vooral voor de lange termijn.

Klik hier voor de site : https://www.outplacementverzekering.nl