Shift 040
Image default
Beauty en verzorging

Haaruitval oorzaken laten vaststellen

Als u merkt dat het haar dunner wordt, is het van groot belang dat u eerst vast laat stellen wat de mogelijke oorzaak van de haaruitval is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar we zullen in dit artikel de manier bespreken waarop dit het meest gangbaar is.

Hoe ziet de haaruitval eruit?

Het is vaak goed om eerst bij uzelf vast te stellen hoe het haaruitval patroon eruit ziet. Bent u een man en heeft u veel last van haaruitval? Is er sprake van steeds diepere inhammen en wordt ook de kruin steeds dunner? Dan is er waarschijnlijk sprake van haaruitval. Of bent u een vrouw en merkt u dat het haar bovenop het hoofd steeds dunner lijkt te worden? Ook dan is de kans groot dat er sprake is van erfelijke haaruitval. Online is veel informatie te vinden over dit onderwerp, voorbeeld bij De Haarstichting. Hiervoor is het belangrijk dat u vervolgens op bezoek gaat bij een specialist, zodat deze specialist kan kijken naar uw haar.

Stap 1: Ga naar uw huisarts of dermatoloog

De eerste stap die u vervolgens kunt nemen, is een afspraak inplannen bij uw huisarts of dermatoloog. In sommige gevallen is het mogelijk om direct met de dermatoloog een gesprek in te plannen, maar dit gaat meestal dus eerst via de huisarts. De huisarts kan aan de hand van het patroon en uw klachten vaak een redelijke inschatting maken van de haaruitval oorzaak. Dit geldt ook voor de dermatoloog.

Stap 2: Ga na een specialist op het gebied van haaruitval

Dermatologen hebben vaak een bepaald specialisme. Indien u bij een specialist meer wilt weten over uw haaruitval, kunt u het beste met een gespecialiseerde dermatoloog een afspraak inplannen. Er kan dan vaak ook onderzoek worden gedaan naar de oorzaak. Dit kan onder andere door bloed af te nemen en de verschillende waarden in het bloed te beoordelen. Het is ook mogelijk om een trichogram test te doen, waarbij naar de haren wordt gekeken en op deze manier wordt bepaald wat de oorzaak van de haaruitval kan zijn.