Shift 040
Image default
Beauty en verzorging

Hoe Kies Je Het Best Parfum

Het kiezen van parfum is voor sommige vrouwen geen makkelijke opdracht. Als je parfum wil kopen voor een vriend of vriendin wordt de keuze nog moeilijker.

Ieder persoon is uniek en houdt daarom niet altijd van dezelfde parfum als jij zelf. Parfum geeft ook nog eens een andere geur op de verschillende huidtypes. Daarom is het kopen van parfum geen makkelijke opdracht en moet je vooraf goed overwegen of je voor een bepaald merk van parfum wel of niet moet kiezen.

Er zijn op de markt honderden merken van parfum en duizenden geuren die je keuze niet makkelijker maken. Als je nog nooit parfum hebt gekocht en je bent niet zeker welke parfum je voor jezelf of voor je vriend of vriendin moet kopen dan ga je best even langs bij een speciaalzaak om raad. Daar kan je tegelijk ook verschillende staaltjes van parfum uitproberen.

Als je een iets gewaagder risico wil nemen of je weet al welke parfum je gaat kopen, dan kan je online ook een groot aanbod van merk parfum vinden. Vaak zijn de merk parfums online nog goedkoper te vinden dan in een parfumerie, maar houd rekening met de bijkomende verzendkosten.

Soorten Parfum

Er zijn 4 belangrijke types van parfum. Zo heb je Eau de Cologne, Eau de toilette, Eau de Parfum en Parfum. Alle vier variëren ze van concentraat en prijs. Onderaan overlopen we even de verschillen:

Eau de Cologne (EDC) is een term die gebruikt wordt om te verwijzen naar een parfum op basis van olie en water. Het is de lichtste en minst dure vorm van parfum en een flesje bevat gemiddeld zo’n 3% parfum oplossing.

Eau de Toilette (EDT) – is een parfum oplossing met een 3-8% parfum gehalte op basis van olie en water. Het is een beetje duurder dan Eau de Cologne.

Eau de Parfum (EDP) is een parfum oplossing met een 10-15% parfum gehalte. Vaak vind je deze producten ook in de lokale supermarkt.

Parfum bevat de hoogste concentratie van oliën. Het parfum gehalte is zo’n 20-50%, hierdoor blijft de geur ook langer aanwezig op je lichaam. Parfum is natuurlijk wel de duurste van de vier.

Grootte van Parfum

Parfum is verpakt in verschillende maten. In Europa is een flesje van 30ml, 50ml, 75ml of 100ml de normale standaard. Als je voor de eerste maal een bepaald soort parfum koopt dan is het aangeraden om te kiezen voor een flesje van 30ml.

Nu je weet hoe je best parfum kiest is het tijd op te gaan shoppen. Onthoud dat je echte parfum niet zal vinden in een supermarkt of bij de kruidenierszaak om de hoek. Echte merk parfum koop je in een speciaalzaak of online bij een bekende webwinkel.

Veel succes!

Klik hier voor de site :

Gerelateerde artikelen

Goede IPL laten doen in Utrecht

De voor- en nadelen van definitief ontharen Utrecht

Nu Definitief ontharen in Apeldoorn