Shift 040
Image default
Bedrijven

De soorten yoga die je kunt uitoefenen

Yoga is een van de bekendere ontspanningstechnieken onde het grote publiek. Al jaren zorgen talloze yoga studio’s wereldwijd voor meer rust op zowel mentaal als fysiek gebied. Ook kan het uitkomst bieden tijdens stressvolle periodes en helpen met ontspannen tijdens deze periodes. Yoga is dus een sport en techniek wat heel veel mensen kan helpen en de afgelopen jaren geholpen heeft. In deze blog gaan we je 3 soorten yoga uitleggen en geven we je aan wat ze inhouden.

Hatha yoga

Bij deze vorm van yoga staat de beheersing van lichaam en ademheling centraal. De naam “Hatha” is opgebouwd uit zon (ha) en maan (tha) in sanskriet. Het woord zon staat voor actie en het woord maan staat voor verinnerlijking. Tegenovergestelde energieen komen bij Hatha samen door concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen en hier bewustzijn van te bereiken. De houdingen van deze vorm worden meer los van elkaar ervaren; dit zorgt voor een prettige afwisseling van ontspanning en inspanning.

Easy flow yoga

Dit is een rustigere variant van Ashtanga yoga, waarbij houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Easy flow yoga staat bekend om de zachte eb vrijere benadering van houdingen. Deze houdingen zijn met elkaar verbonden door adem en beweging. Hierin, beweeg je langzaam van de ene houding naar de volgende , wat zorgt voor het ontstaan van een ‘flow’.

Yoga Nidra

Bij deze bijzondere vorm van yoga lig je in een langdurige ontspanning en daarbij leer je de diepere lagen van je lichaam en geest, hoofd en hart ontspannen. Dit maakt het mogelijk om onbewuste patronen en samkara’s te verwerken en los te laten.

 

Yoga weekend

Tijdens een yoga weekend kun je al deze vormen van yoga uitvoeren en kun je ontdekken welke vorm het beste bij je past en het meeste resultaat heeft.

https://yogageleen.nl/yoga-sittard/