Shift 040
Image default
Bedrijven

Een baan in transport krijgen

Heb je altijd al een baan willen hebben die meer kon bieden dan wat je nu hebt? Een baan in transport is vrij veel gevraagd, en je kunt op zijn minst rekenen op een redelijk salaris en vastigheid. Wel kan het zijn dat je relatief veel weg bent van huis. Dit is echter compleet afhankelijk van je werkgever en van hoeveel jij kunt vragen. Stel je hebt echter nog niets, waar moet je dan beginnen?

Buschauffeur worden

Wil je buschauffeur worden? Om buschauffeur te zijn moet je niet alleen je standaard rijbewijs hebben, maar ook het speciale rijbewijs D voor een autobus. Daarnaast moet je een CCV-B Personenvervoer chauffeursdiploma hebben, een geldige medische verklaring, en een psychologische test voor het openbaar vervoer halen. Wil je liever touringcarchauffeur zijn dan moet je een Medi-bus pas hebben. Deze dingen zijn belangrijk omdat je een grote verantwoordelijkheid draagt met meerdere mensen in je bus, en dat moet veilig zijn!

Vrachtwagen chauffeur worden

Wil je zelf liever vrachtwagen chauffeur worden, dan moet je vooral je rijbewijs C halen. Daarnaast moet je zelf een kleine investering maken (of laten maken door een bedrijf die jou in dienst nemen) om je Code 95 te halen. Code 95 is een soort bewijs van vaardigheid dat je tijdens je professionele loopbaan om de vijf jaar moet vernieuwen. Zonder Code 95 mag je niet professioneel vervoeren met grote voertuigen. Daarnaast heb je eigenlijk niet echt iets nodig wil je vrachtwagen chauffeur worden.

Solliciteren

Wil je solliciteren dan is het vooral bij vrachtwagen chauffeur ook niet zo heel moeilijk om een baan te krijgen. Natuurlijk hebben veel bedrijven het liefste iemand met ervaring, maar er is ook een tekort aan chauffeurs. Dit kun je op zich in je voordeel gebruiken om de meest aantrekkelijke basisvoorwaarden te kiezen, inclusief je salaris. Het is wat dat betreft een goed moment om chauffeur te worden.

Andere optie

Een andere optie om in het vervoer terecht te komen is bijvoorbeeld bij defensie. Hier volg je een heel andere soort route, namelijk die van soldaat met een technische kant. Het leger betaald echter wel goed en een opleiding kan op deze manier een stuk voordeliger uitpakken. Is dat misschien iets voor jou?

https://eurotransportcollege.com/vrachtwagen-chauffeur-worden/