Shift 040
Image default
Bedrijven

Een laadpaal laten plaatsen door een elektricien

De toekomst van de auto’s ziet er stil uit, we zullen namelijk de diesel en benzinemotoren maar weinig horen. De elektrische auto’s zullen namelijk over jaren de wereld overnemen. We zijn daar alleen nog lang niet, wel is het de bedoeling dat het grote gedeelte van Nederland elektrisch gaat rijden. Voordat we daar zijn moeten er wel meer elektrische auto’s verkocht worden, daarbij zullen er ook laadpalen aangesloten moeten worden. Hoe je het best aan een laadpaal kan komen zul je hieronder lezen.

Een laadpaal plaatsen door een elektricien

De laadpaal komt natuurlijk buiten te staan, maar de stroom zal echter vanuit binnen moeten komen. In de groepenkast is het verstandig om 2 nieuwe groepen aan te leggen, de laadpaal zal hierop aangesloten moeten worden. De groepenkast moet ook beschikken over een 3 fase aansluiting aangezien een laadpaal veel energie nodig heeft om goed te kunnen werken.

Wil je een laadpaal aansluiten? hier een aantal tips

Tip 1: De netbeheerder kan veel kosten rekenen voor het ombouwen van de groepenkast, dit is niet altijd het geval.

Tip 2: Je kan subsidie aanvragen voor het aanschaffen van een elektrische auto.

Tip 3: Een slimme meter kan helpen om het maximale uit je laadpaal te halen.

Tip 4: Laat een elektricien al je elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren voor het beste resultaat.

Tip 5: Kies een makkelijke plek uit voor je laadpaal. Dit is nogal belangrijk omdat je niet wilt dat de laadpaal kabel niet bij je auto kan komen, je zou dan de hele laadpaal ergens anders moeten aansluiten, dit kost alleen maar meer geld.

Tip 6: Een laadpaal die kan snelladen kan ook handig zijn, zo kan je altijd snel opladen als je snel ergens naar toe moet.

 

Een elektricien bellen kan zeer verstandig zijn, hij kan namelijk al je werkzaamheden zorgvuldig uitvoeren zodat er op lange termijn weinig problemen worden veroorzaakt door verkeerde aansluitingen, storingen of schade.