Shift 040
Bedrijven

Het verzorgen van een koe

Ben je op zoek naar agrarisch advies voor het verzorgen van runderen. Dan ben je hier op de juiste plek aangekomen. In dit artikel zal kort worden verteld waarom het belangrijk is om goed voor je runderen te zorgen. Hoe beter de koe in haar vel zit, hoe lekkerder de melk en hoe malser het vlees. In dit artikel gaan we het specifiek hebben over de vachtverzorging bij runderen omdat dit een van de belangrijkste lichaamsdelen van een koe is. Aan de vacht is goed af te lezen hoe de koe in haar vel zit.

Een koe wil zichzelf schoonhouden, dit doen ze meestal zelf door zich te krabben, schuren, likken en niet te vergeten door te baden. Daarnaast worden ze ook geholpen door andere koeien uit de groep. De koeien helpen elkaar met schoonmaken op plekken waar ze zelf niet kunnen komen. Het likken heeft hierbij niet alleen het effect met schoonmaken, het werkt ook kalmerend voor koeien. Als koeien elkaar likken wil dit zeggen dat ze bij elkaar horen. Je kan bijna zeggen dat deze sociale aangelegenheid laat zien welke groep bij welke groep koeien hoort. Daarnaast helpt dit gedrag natuurlijk met de verzorging van de koeien. Het likken zorgt er namelijk voor dat parasieten en andere bacteriën uit de vacht van de koe worden gehaald.

Tegenwoordig bestaan er ook koeborstels die jou, als veehouder, een handje kunnen helpen met het verzorgen van de vacht van de koeien. Een koeborstel werkt automatisch, de koeborstel zal rond gaan draaien zodra de koe hier tegenaan gaat staan. Koeien vinden het fijn om via deze manier zichzelf te verzorgen met behulp van een beetje technologie. Vroeger was er zelfs het gezegde “poetsen is voeren”. Dit wil natuurlijk zeggen dat het poetsen van de koe, kan helpen met de verzorgen die ze nodig hebben.

Klik hier voor de site : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/