Shift 040
Image default
Bedrijven

Je oude fiets opknappen

Fietsen: we doen het allemaal wel eens in ons land. Dat is niet gek, want Nederland is een echt fietsland. Door weer en wind wordt er gefietst. Voor je fiets is vies weer niet heel goed, je fiets kan namelijk gemakkelijk gaan roesten dan. Laat je fiets eventjes een paar keer buiten staan in de regen en je ziet al roest. Vervelend, maar wel op te lossen. Benieuwd hoe je de roest van je fiets kunt verwijderen? Lees dan verder.

 

Azijn

Als je je fiets moet opknappen omdat er roest aan zit dan kun je gebruik maken van azijn. Klinkt niet zo smakelijk, maar het werkt wel. Doe wat azijn in een plantenspuit en spuit de plekjes waar roest zit in met azijn. Laat de azijn ongeveer een halve minuut intrekken en poets daarna alle roest weg met een borstel. Nog niet gelukt? Meng dan baking soda door de azijn heen. Let erop dat het niet te veel is, anders kun je je fiets blijvend beschadigen.

 

Cola

Je kunt ook cola gebruiken om roest weg te krijgen. Cola? Ja, dat lees je goed. In cola zit fosforzuur wat goed is tegen roest. Doe de cola in een plantenspuit en spuit op de plekken waar roest zit. Poets ook hier daarna weer met een borstel. Je kan dit heel vaak herhalen, totdat je geen roest meer ziet. Net als bij de azijn kun je ook hier een beetje baking soda toevoegen.

 

WD 40

WD 40 is een middel om roest te verwijderen en kun je vaak kopen in bouwmarkten. Je spuit dit op de roest en laat het ongeveer tien minuten intrekken. Borstel of schrob de roest daarna eraf. Je kan dit middel op alle onderdelen van je fiets gebruiken zonder problemen. Wil je roest voorkomen? Ga dan een keer in de twee of drie maanden met dit middel over alle onderdelen van je fiets. Is je fiets niet meer te redden omdat je fiets te veel roest heeft? Dan kan je fiets bij het grofvuil in Rotterdam of ergens anders in Nederland. Het grofvuil in Rotterdam of ergens anders in Nederland accepteert oude fietsen. Het kan wel zijn dat je een klein bedrag moet betalen om de fiets in te leveren.

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/grofvuil-dordrecht/