Shift 040
Boeken en Tijdschriften

Volgens de regeltjes

 

Iedereen die voor een baas heeft gewerkt kent het wel. Je gaat te maken hebben met wetregeling. Niet alleen over het salaris of je uren. Maar ook over je eigen veiligheid je pensioen en ook de omstandigheden waarin je komt te werken. Gelukkig zijn deze vastgesteld in de wet om erbarmelijke toestanden te voorkomen. Al deze regels over de omstandigheden zijn samengevat de arbo.

Omdat deze wet vaak erg ingewikkeld is en onoverzichtelijk, terwijl de gevolgen als niet nagekomen behoorlijk ingrijpend zijn wordt er vaak een arbo dienst ingeschakeld. Een externe partij die al deze overeenkomsten vaststelt. Dit helpt de werkgever alles overzichtelijk te houden en te kunnen garanderen dat er geen fouten worden gemaakt en haar werknemers werken in een omgeving die overeenkomt met de wet.

Omdat ieder bedrijf met de arbo te maken heeft zijn er op haar beurt ook weer veel bedrijven die hier gebruik van maken door deze dienst aan te bieden. Zo bestaan er zeel veel arbodiensten die de bedrijven helpen bij het nastreven van optimale omstandigheden.

Dit is vaak een dure onderneming omdat een externe partij inhuren altijd meer kost dan het intern door je eigen personeel laten uitzoeken. Vaak wordt er dan ook een combinatie bedacht waarbij de arbodienst en wat personeel er samen tot een uitkomst leiden. Wat mooi is aan deze samenwerking is dat de werknemers zelf zien waar hun werkgever allemaal mee te maken krijgt en de werkgever krijgt meer inzicht en begrip voor haar werknemers omdat dit werk zo ingewikkeld was dat hij het moet uitbesteden maar tegelijkertijd wel eigen personeel er ook mee bezig ziet zijn. De overheid heeft overigens niets te maken met deze arbodiensten. Het gaat er vooral om dat de wet wordt nageleefd. Denk aan verzuim, her integratie en ontslag beleid. Maar ook pauzes en dergelijke.

Klik hier voor de site : https://loopbaannederland.nl