Shift 040
Dienstverlening

De rechten van een vader betreffende het vaderschap

Wat zijn de rechten van een vader met betrekking tot het vaderschap? Als hij wordt gevraagd mee te werken aan een vaderschapstest, wat moet hij dan doen? Veel vaders hebben vragen over het vaderschap en de wettelijke verantwoordelijkheden die hier aan verbonden zijn. Hier is wat basisinformatie over de rechten van vaders betreffende het vaderschap.

Van vaderschap spreekt men wanneer een man bekend staat als de vader van het kind. Als de vrouw van een man een baby krijgt, wordt automatisch het vaderschap aan hem verleend. Als de man erachter komt dat hij niet de vader is, kan hij het vaderschap betwisten. Om dit te doen, moeten hij en het kind een ​​DNA-test ondergaan en de resultaten zullen dan vertellen of hij de vader is of niet. Als hij niet de vader is, heeft hij geen verantwoordelijkheid ten aanzien van het kind en is hij niet verplicht om kinderalimentatie te betalen als hij en zijn vrouw uit elkaar gaan. In sommige staten geldt een tijdslimiet waarbinnen een man het vaderschap kan betwisten.

Als een man niet getrouwd is en hij weet dat hij de vader van het kind is, kan hij een formulier ondertekenen dat het vaderschap verklaart. Hij krijgt dan de voogdij en bezoekrecht voor het kind en hij heeft ook het recht en de verantwoordelijkheid om het kind financieel te ondersteunen en fysiek te verzorgen. Dit resulteert meestal het betalen van alimentatie voor het kind als de ouders niet meer samen zijn.

Als een man door een vrouw wordt geïnformeerd dat hij de vader van een kind is, heeft hij een aantal rechten. Hij heeft dan het recht om een ​​vaderschapstest af te laten nemen om erachter te komen of hij ook daadwerkelijk de vader is. Als de vaderschapstest positief is en hij de vader is, dan heeft hij het recht om een formulier te ondertekenen waarin hij erkent dat hij de vader is (als hij het formulier niet ondertekent, kan de moeder naar de rechtbank stappen). Hij heeft dan de voogdij en het bezoekrecht, samen met financiële en andere verantwoordelijkheden ten opzichte van het kind.

Een man heeft het recht om het vaderschap vast te laten stellen voordat hij juridisch aansprakelijk is voor een kind. Hij hoeft de moeder niet op haar woord te geloven – hij kan een vaderschapstest laten afnemen om er zeker van te zijn dat het zijn kind is. Als hij de vader is, heeft hij alle rechten die komen met het vaderschap.

Ontdek hoe advocaat Mark Schmidt u kan helpen met uw vaderschapsrechten in zaken als de omgangsregeling baby en nog meer informatie over het vaderschap en de rechten daartoe na een echtscheiding.

 

Klik hier voor de site : http://www.advocatenkantoorschmidt.nl/