Shift 040
Image default
Dienstverlening

Door EAN codes stijgt de verkoop

Producenten van artikelen kunnen hun verkoopcijfers een flinke boost geven door de artikelen allemaal te voorzien van EAN codes. EAN staat voor Europees artikelnummer. Daarachter gaat een centraal registratie systeem schuil, waarin het grootste deel van de artikelen die via webshops worden verkocht is opgenomen. Het is een Europees systeem, dat echter wereldwijd is omarmd. Er zijn meer dan 100 landen in de wereld waar de EAN codes gebruikt kunnen worden. Als je je artikelen wilt verkopen via een groot platform als Bol.com, is het verplicht om de artikelen op te nemen in het EAN registratiesysteem.

 

EAN codes kopen

Als producenten hun artikelen willen voorzien van EAN codes moeten ze die zelf aanschaffen. Dat kan via allerlei bureaus, die gecertificeerd zijn om EAN nummers uit te geven. De prijs van EAN nummers is niet hoog, dus dat is geen barrière om ze te gebruiken. Het is heel eenvoudig om de nummers te bestellen en in gebruik te nemen. Na het bestellen worden de EAN codes per e-mail aangeleverd. Door deze te koppelen aan de producten in de database van het Europese registratiesysteem en tegelijk alle eigenschappen van de artikelen in te voeren neem je de nummers in gebruik.

 

EAN codes gebruiken

Van artikelen die eenmaal voorzien zijn van EAN codes zijn alle gegevens bekend. Het is voldoende als verkoopplatforms de EAN nummers in hun databases opnemen. Ze beschikken dan over alle relevante productgegevens. Daarnaast kunnen ze met het EAN nummer het voorraadbeheer efficiënter uitvoeren. Consumenten kunnen artikelen met behulp van de EAN code sneller vinden in de diverse webshops. Als je in Google zoekt naar EAN nummers wordt een overzicht gegeven van de webshops die de artikelen verkopen. Het is dan aan de consument om daar degene met de laagste prijs uit te selecteren.

 

Via: eancodedirect.nl