Shift 040
Image default
Dienstverlening

Wat moet je doen bij externe stroomstoringen?

Eerst wat is een externe stroomstoring? Een externe stroomstoring is een stroomstoring dat niet met de groepenkast te maken heeft in je huis maar in de buurt. Een externe stroomstoring kan te maken hebben met werkzaamheden dat buiten wordt gedaan of iets wat kapot gegaan is buiten. Bij een externe stroomstoring kan je eigenlijk niks aan doen. Wanneer het probleem langer dan 4 uur duurt dan krijg je een vergoeding ongeveer zo een 35 euro. Om de 2 uur na de 4 uur krijg je ook steeds 25 euro. Nederland geeft dit aan je, omdat je veel geld kan verliezen als je thuis aan het werken bent. 

Geld verliezen

Wanneer je thuis aan het werken bent dan kan je veel geld verliezen. Je verdient bijvoorbeeld zo een 50 euro per uur maar je kan een hele dag niet meer werken ja dan verlies je dus veel geld. Wanneer de storing korter is dan 4 uur dan krijg je geen geld, want dat is ongeveer de tijd hoelang het duurt om het probleem op te lossen. Een externe storing kan je ook niks aan doen maar je kan er wel achter komen of het een interne stroomstoring of niet is en dat doe je dus zo.

Externe stroomstoring vinden

Je kan naar buiten gaan en kijken of de elektriciteit er bij iedereen eruit ligt. Wanneer je ziet dat het er niet uit ligt dan kan je nog vragen aan je buren of aan iemand in de buurt of zij elektriciteit hebben. Wanneer alleen jij geen elektriciteit hebt in je huis dan is het een interne stroomstoring en niet een externe stroomstoring. De stroomstoringen duren best lang om gerepareerd te worden en het kan soms ook wel een hele dag duren. Bel het Nederlandse nummer als je een stroomstoring hebt.