Shift 040
Image default
Dieren

autofotograaf gezocht?

  1. Ervaring 

Ervaring is een belangrijk aspect van het vak. Iemand met veel ervaring zal uiteindelijk 9 van de 10 keer betere foto’s maken. Deze persoon heeft meer kennis over de juiste apparatuur zoals welke lens het beste bij welke foto past. Daarnaast zal de ervaren fotograaf meer letten op de kleine details omdat hij/zij dit simpelweg al vaker heeft gedaan. Het kiezen van een “ervaren” fotograaf is in eerste oog opslag natuurlijk moeilijk te doen. Daarom kan je aan het volgende onderwerp zien of iemand “ervaring” heeft in het fotograferen van auto’s. 

 

  1. Portefeuille 

Het portefeuille geeft een zeer goed beeld van wat iemand kan. Het portefeuille kan je vaak vinden op de website van de desbetreffende persoon. Als een auto fotograaf een duidelijke positieve lijn heeft in zijn portefeuille is dit zeker een pluspunt. Let bijvoorbeeld op lichtinval, achtergronden of scherpte van de foto’s. Als de fotograaf in zijn portefeuille duidelijk laat zien dat dit gewoon allemaal in orde is dan zal dit je gelijk een beter gevoel geven van de auto fotograaf. Ga dus eerst goed op onderzoek uit voordat je met iemand in zee gaat.   

 

  1. Uniekheid 

Springen de foto’s daadwerkelijk van je beeldscherm af of vind je het nogal saai om naar te kijken? Is dit wel de juiste achtergrond voor deze auto of zou een andere achtergrond beter passen? Dit zijn zeker vragen die u zich moet stellen wanneer u kiest voor een fotograaf. De kijker én potentiële koper van de auto moet echt geïnteresseerd worden in de auto en daarvoor is een foto van uitzonderlijk belang. Dus ga niet voor de meest “standaard” foto’s maar kies er eentje uit die anders is dan andere en daardoor opvalt bij de kijker. Dit zal er voor zorgen dat je auto sneller verkocht zal worden.  

 

https://www.occonline.nl/