Shift 040
Image default
Dieren

Zo voorkom je stress bij je huisdieren

Stress bij huisdieren? Ja, dat is iets waar je zeker op moet letten. Helemaal nu de situatie in het afgelopen jaar zo drastisch verandert is. Wij als baasjes ervaren een hoop stress door alle veranderingen. We werken nu veel meer thuis en hebben daardoor minder (leuk) contact met onze collega’s. Alleen dit al kan erg stressvol zijn. Bovendien zitten we veel meer alleen thuis. Dit geldt echter het omgekeerde voor onze huisdieren.

 

Waar moet ik op letten?

Voor onze huisdieren is het namelijk normaal dat ze veel alleen thuis zitten. Sterker nog, ze zijn eraan gewent en vinden het fijn het rijk voor zich alleen te hebben. Doordat je nu zelf veel meer thuis bent kan dit als stressvol ervaren worden. De telefoon gaat veel vaker omdat je nu ook voor je werk moet bellen. Je hebt misschien de hele dag wel muziek op in de woonkamer en de rust is dus compleet weg.

 

Enkele handige dingen die je kunt doen om het je kat toch zo fijn mogelijk te maken is bijvoorbeeld het kopen van een krabpaal of speelhuis. Je kunt een krabpaal goedkoop vinden in de meeste online dierenspeciaalzaken en de prijzen vergelijken. 

 

De krabpaal wordt helemaal gratis bij je thuis afgeleverd en je kat kan zich hier vervolgens lekker op uitleven. Jij wordt niet meer de hele dag gestoord al is het voor even wel leuk natuurlijk. En je kat kan de nagels goed schoonmaken met behulp van de paal. Door dit regelmatig te doen kan je kat stress kwijt die het anders op zou bouwen doordat de situatie zo drastisch is veranderd sinds voor de corona crisis. 

 

Let erop dat je in ieder geval ruim voordat je het echt nodig hebt een bestelling plaatst. Bezorgers in Nederland hebben namelijk moeite om alle bestelling op tijd af te leveren. Begint je kat echt klachten te ervaren? Wees er dan snel bij en doe er voor de zekerheid ook nog een paar lekkere snacks bij.