Shift 040

Een investering in zonnepanelen

Dankzij vernieuwde technieken in de productie van zonnepanelen is de prijs hiervan in de afgelopen vier jaar bijna gehalveerd. Zonnepanelen worden hierdoor steeds goedkoper in de aanschaf. Toch vergt het uiteraard nog wel een investering, maar is investeren in zonnepanelen rendabel, oftewel wat is het rendement van zonnepanelen? Wij van Tenten Solar Zonnepanelen zetten de feiten voor u uiteen.

Zonnepanelen hebben een aantrekkelijke terugverdientijd

Ook al zijn zonnepanelen een duurzame investering, het blijft natuurlijk wel een grote uitgave. Maar wist u dat een investering in zonne-energie al enige tijd aantrekkelijker is dan geld op uw spaarrekening zetten. De terugverdientijd van zonnepanelen wordt steeds korter. Was het in 2008 nog tussen de 10 en 15 jaar, in 2014 is het gedaald naar tussen de 6 en 8 jaar. De mogelijkheid voor het terugvorderen van de BTW of een subsidie kunnen de terugverdientijd nog korter maken.

Is investeren in zonnepanelen zonder subsidie rendabel?

Ook zonder een subsidie is een investering in zonnepanelen rendabel. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen zonder subsidie is tussen de 6 en 8 jaar. Informeer daarnaast eens bij uw gemeente of zij een zogenaamde ‘duurzaamheidslening’ aanbieden. Met zo’n duurzaamheidslening leent u het geld voor de investering voor een rente van maximaal 3%. De looptijd van zo’n lening is ongeveer 10 tot 15 jaar. Daarna gaan uw zonnepanelen nog zeker zo’n 10 tot 15 jaar mee, in deze tijd bespaart u dus een hoop geld.

Voordelen van investeren in zonnepanelen

Na de investering in zonnepanelen..:

–          .. bent u niet meer afhankelijk van stroomprijsstijgingen van uw energieleverancier

–          .. wekt u in eigen beheer stroom op

–          .. kunt u de stroom die u niet gebruikt, tegen een vergoeding, terugleveren aan het net

–          .. stijgt de waarde van uw woning

–          .. draagt u bij aan een beter milieu

Zijn zonnepanelen in de herfst en winter nog wel rendabel?

Er wordt vaak beweert dat zonnepanelen in de herfst en winter niet rendabel zijn, dit is echter niet waar. Het is belangrijk om te weten dat zonnepanelen niet werken op zonlicht, maar op licht en daarmee functioneren ze dus ook gewoon bij bewolkt weer. Een feit is echter wel dat de opbrengst van zonnepanelen in de winter minder is dan in de lente en de zomer. De piek in de opbrengst van panelen ligt tussen maart en oktober, maar ook in de overige maanden kan gewoon energie worden opgewekt.

Wilt u meer informatie over investeren in zonnepanelen? Neem dan eens contact met ons op via info@tentensolar.nl of bel naar +31 544 35 33 48.

Klik hier voor de site : http://www.tentensolar.nl/