Shift 040
Kinderen

Tips voor de aanschaf van een kinderfiets

Tips voor de aanschaf van een kinderfiets

Bij het aanschaffen van een kinderfiets is het belangrijk dat er goed gelet wordt op een aantal belangrijke punten. Het kopen van een fiets is altijd iets persoonlijks, wat vindt iemand bijvoorbeeld leuk en waar zijn ze helemaal weg van. Buiten het uiterlijk van de fiets is het ook belangrijk dat de kwaliteit goed is, dat de fiets tegen een stootje kan, en dat de fiets goed bij de lengte van het kind past. Een te kleine of juist een te grote fiets, fietst absoluut niet comfortabel. Hieronder een kort overzicht met handige tips en tricks die u kunnen helpen bij het uitkiezen van een geschikte kinderfiets.

Koop geen fiets op de groei

Natuurlijk is het waar dat kinderen hard en snel groeien. Echter is het wel belangrijk dat het kind bij de trappers kan. Vaak is het dan ook een kwestie van in overweging nemen of een bepaalde fiets geschikt zal zijn voor het betreffende kind. Als ouder zijnde kun je dat meestal wel inschatten. Is je zoon of dochter jonger dan 3 jaar? Kies dan voor een loopfiets of kinderfiets van 10 of 12 inch. Deze fietsen zijn geschikt voor kinderen tot 4 jaar. Is hij of zij ouder dan 4 jaar maar jonger dan 6 jaar, dan is een fiets van 14 inch weer uitermate geschikt. Wanneer uw kind tussen de 6 en 7 jaar is dan is een 16 of 18 inch fiets een juiste keuze. Veelal staat er bij de fiets wel de juiste maten en kun je aan de hand daarvan goed afleiden of een fiets geschikt zal zijn.

Koop nooit een te dure kinderfiets

Omdat het belangrijk is dat de fiets direct goed bij het kind past, en deze dus niet te groot zal zijn. Is het belangrijk om sowieso niet voor een al te dure fiets te gaan. Er zijn genoeg goedkope kinderfietsen van hoogwaardige kwaliteit verkrijgbaar die voldoen aan de wensen van het kind. Kijk bijvoorbeeld eens op www.goedkoopstekinderfietsen.nl

 

 

Klik hier voor de site :