Shift 040
Image default
Management

Small business ideas for 17 year olds

Waarom een door jongeren geleide onderneming starten?

Veel succesvolle ondernemers hebben niet de traditionele paden bewandeld, maar hebben ervoor gekozen te leren door te doen. Wat je huidige plannen ook zijn voor na je afstuderen – universiteit, tussenjaar, meteen een baan zoeken – onthoud dat je jong bent en altijd van koers kunt veranderen. Je hebt de meest waardevolle bron: tijd. In deze fase van je leven is het belangrijk (en mogelijk) om een paar toekomstplannen uit te proberen om te zien welke het beste bij je past.

 

Door je eigen bedrijfje te beginnen terwijl je nog op school zit, kun je de afstand tussen theorie (schoolboeken) en praktijk (praktische vaardigheden opdoen) verkleinen. Het kan je ook helpen bij je beslissing na je afstuderen – misschien is je bedrijfje het waard om fulltime mee door te gaan, of misschien ontdek je dat ondernemerschap toch niets voor jou is.

 

Als je je aanmeldt voor een universiteit, kan de school van je keuze naast je cijfers ook rekening houden met je extra-curriculaire activiteiten. Als je een klein bedrijfje hebt, laat je zien dat je over leiderschapskwaliteiten en initiatief beschikt op een manier die een schoolrapport niet kan. Hogescholen zijn op zoek naar goed afgeronde kandidaten met potentieel voor succes. En het kan geen kwaad om nu wat extra geld te sparen voor collegegeld en levensonderhoud.

 

Ten slotte kan het starten van een bedrijf helpen om je professionele netwerk op te bouwen. Zelfs als je besluit om na je afstuderen niet verder te gaan als ondernemer, kunnen de contacten die je opdoet nuttige bronnen zijn voor professionele referenties of vacatures.

 

Samengevat zijn de voordelen van het starten van een bedrijf voordat je afstudeert:

 

🎒 Goed afgeronde college aanvraag 

💰 Extra geld om uit te geven of te sparen 

Waardevolle zakelijke en levensvaardigheden 

🤝 Opbouwen van een professioneel netwerk 

 

Hoe start je een bedrijf als je jonger bent dan 18

Als je op de middelbare school zit, heb je misschien genoeg autonomie om een bedrijf bijna helemaal alleen succesvol te runnen. Er zijn echter een paar wettelijke en financiële overwegingen. Als je nog geen 18 bent, heb je waarschijnlijk toestemming van je ouders nodig om te kunnen beginnen. Afhankelijk van de nationale en regionale wetgeving, kunnen minderjarigen op de meeste plaatsen wettelijk niet zelfstandig een bedrijf starten, noch kunnen zij wettelijk bindende contracten ondertekenen. 

 

Ouderlijke hulp is waarschijnlijk ook nodig om een zakelijke bankrekening te openen. Ook dit hangt af van de wetten waar je woont. Voor veel diensten zoals Shopify en PayPal moet je ook minstens 18 jaar zijn om je aan te melden. Ouders zijn dus wettelijk aansprakelijk voor de acties van tieners via deze verschillende accounts. Je kunt onze gids over het starten van een bedrijf bekijken als je besluit er een te starten.

 

Jongeren en ouders moeten bespreken hoeveel betrokkenheid elk zal hebben, hoe de rollen zullen worden verdeeld, en welke voorzorgsmaatregelen er zijn om beide partijen te beschermen. Deze informatie is geen vervanging voor juridisch en financieel advies, en ouders worden aangemoedigd contact op te nemen met hun advocaat en accountant.

 

🤔 Vragen die jonge ondernemers en hun ouders moeten stellen voordat zij een klein bedrijf beginnen:

 

Hoeveel tijd moet ieder van hen elke week aan het bedrijf besteden?

Hoeveel autonomie zal de tiener hebben?

Wie zal de financiën beheren?

Wat zijn de basisregels en wat zijn de consequenties als ze niet worden nageleefd?

Wat is de exit-strategie?

 

6 kleine onderneming ideeën voor tieners

 

Tieners hebben meer autonomie en flexibiliteit en kunnen gemakkelijk hun eigen bedrijf runnen zonder veel tussenkomst van de ouders (na de eerste opzet).

 

Babysitten

De limonadekraam onder de tienerondernemingen! Maak een professionele website met je referenties, getuigenissen, tarieven en beschikbaarheid. (Psst! Ga naar onze quiz om je Baby-Sitters Club persona te krijgen).

 

Bijles of kunst/muzieklessen voor jongere kinderen

Verkoop persoonlijke of virtuele tijdslots, studienotities en andere hulpmiddelen door een e-commercebedrijf te beginnen.

 

Handgemaakte goederen verkopen

Sieraden, kleding, accessoires, dierenbenodigdheden en eetbare producten zijn slechts een paar dingen die tieners kunnen maken en online, op markten, of aan lokale detailhandelaren verkopen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

 

Dienstverlenend bedrijf

Tieners hebben meer flexibiliteit en vrijheid dan jongere kinderen – en misschien toegang tot een auto – en kunnen een buurthulpdienst uitbreiden met persoonlijk winkelen of bezorging. Creatieve tieners kunnen een ontwerp- of decoradviesbureau beginnen. Dit is een optie met een laag risico en een snelle start omdat je geen inventaris hoeft te kopen of te maken.

 

Beïnvloeder via sociale media

Bouw een online community op via social media apps zoals Instagram of TikTok door je niche te vinden. Misschien zijn het beauty tutorials, gaming tips, of DIY’s. Misschien kun je uiteindelijk geld verdienen met je account door gepromote posts te verkopen aan merken die bij jouw esthetiek passen.

 

Print-on-demand ontwerpen

Met een beetje voorbereiding kunnen technisch en zakelijk onderlegde tieners een eenvoudige bijverdienste hebben met een Shopify-winkel en een print-on-demand app, die je kan helpen om white-label producten aan te passen met je eigen ontwerpen.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/