Shift 040
Image default
Marketing

Je bedrijf laten groeien met social media marketing? We geven je 3 tips!

Iedereen wil zijn klanten behouden en nieuwe klanten bereiken. Door social media marketing op de juiste wijze in te zetten kan je dit bereiken. Als je zorgt dat je jouw bestaande klanten behoud en nieuwe klanten weet te bereiken; dan is groeien met je bedrijf heel dichtbij.

Tip 1 gebruik de SEE, THINK, DO, CARE methode

De SEE, THINK, DO en CARE methode wordt vaker online benoemd en daarin speelt social media een belangrijke rol. Deze methode laat je nadenken over welk pad je klanten bewandelen voordat ze een aankoop doen. Eerst moet je gezien worden, daarna wordt er nagedacht en georiënteerd over hetgeen waar een interesse is ontstaan, daarna wordt er een aankoop gedaan en is het jou taak om ervoor te zorgen dat je klanten je niet vergeten!

Voor al deze fases kan je gebruik maken van social media marketing.

Tip 2 adverteren via social media gecombineerd met berichten op je pagina’s

Om je doelgroep goed te kunnen bereiken is het verstandig te adverteren. Hier komt veel bij kijken en is niet altijd even makkelijk op te zetten. Je social media beheer uitbesteden kan een hele goede oplossing zijn. Vooral het opzetten van een goede campagne is zeker geen weggegooid geld.

Als je adverteert zal het vaak voorkomen dat mensen ook naar je pagina gaan en als deze dan niet echt wat verteld raak je klanten kwijt. Het beste werkt dus als je berichten combineert met adverteren.

Tip 3 sta met je website hoog in Google

Zorg dat je naast je social media marketing ook met je website hoger in Google komt. Want als je iemand hebt geënthousiasmeerd voor jou product of dienst, zich vervolgens gaat oriënteren online en jij staat er niet; dan adverteer je voor je concurrenten. En dan kom ik terug op het SEE, THINK, DO, CARE methode.

Ben je handig met online marketing, dan kan je veel zelf en anders kan je altijd opzoek naar een online marketing bureau!

http://allinone-media.nl